Joe Bonamassa predstavlja video in single “Hope You Realize It (Goodbye Again)”

foto: Robert Sutton 2023
0 36

Joe Bonamassa, glavni svetovni kustos blues rocka, ki je nedavna dosegel že šestindvajsetič prvo mesto na Billboardovi blues lestvici s svojim vrhunskim koncertnim (3LP) albumom “Tales Of Time”, napoveduje izid albuma “Blues Deluxe Vol. 2”. Album je napovedan za 6. 10. 2023, pri založbi J&R Adventures.

“Blues Deluxe Vol. 2” bo po dvajsetih letih tako nasledil Joeov album “Blues Deluxe”, ki še danes velja za najbolje prodajan album njegove kariere. Kot namiguje že samo ime albuma, gre za mešanico avtorskih skladb ter reinterpretacijo klasičnih skladb, blues standardov če želite, ki so oblikovali in izklesali zvezdnikov slog in zvok. Na “Blues Deluxe Vol. 2” najdemo tako dva avtorska komada ter osem priredb, ki v izvirniku pripadajo nekaterim najbolj pomembnim imenom v svetu bluesa, od Bobby “Blue” Blanda, Peter Greenovih Fleetwood Mac, do Alberta Kinga.

Z “Blues Deluxe Vol. 2” je Joe Bonamassa torej vdahnil nekaterim blues standardom novo življenje ter se vrnil k svojim koreninam.

Album “Blues Deluxe Vol. 2” lahko že prednaročite.

Spodaj je na voljo novi single in video s prihajajočega dosežka za skladbo Hope You Realize It (Goodbye Again). Gre za novo avtorsko skladbo ki sta jo napisala Joe Bonamassa in Tom Hambridge.

Bonamassa je v maju 2023 že predstavil single I Want To Shout About. Gre za predelavo izvirnika, ki pripada Ronnie Earlu and the Broadcasters. Vedra verzija, ki jo je ponovno posnel in izdal Joe Bonamassa predstavi solaže Reesa Wynansa na Hammond orglah, Paulie Cerre na saksofonu ter neka ‘ubijalskih’ vokalnih vložkov s strani pevk Dannielle DeAndree in Charlesa Jonesa. Joe je sredi letošnjega julija predstavil tudi predelavo Guitar Slimovega izvirnika Well, I Done Got Over It. Video za ta single je režiral Rob Bondurant.

Na albumu sodelujejo z Bonamasso: Reese Wynans (klaviature), Calvin Turner (bas kitara), Lamar Carter (bobni), Kirk Fletcher (kitara) in Josh Smith (kitara), med vrhunce dosežka pa se uvrščajo interpretacije Guitar Slimove Well, I Done Got Over It, Bobby Parkerjeve It’s Hard But It’s Fair, pa tudi Is It Safe To Go Home, ki je nova avtorska pesem Joea in Josha Smitha.

Smith, ki je producent albuma, pravi v zvezi s predstavo Joea Bonamasse sledeče: “Vedel sem, da moram v vokalnem oziru z vso silo pritisniti nanj. Večkrat sem ga poslušal, ko je prepeval različne reči, bodisi le za zabavo, ali pa, ko smo snemali material za druge izvajalce. Takrat je to počel na način, kot ga nisem zaznal na nobeni njegovi plošči. Zato so bile te skladbe izbrane, aranžirane in napisane prav z upoštevanjem skritih vokalnih adutov, ki jih poseduje Joeovo petje. Na skladbah kot sta ‘Twenty-Four Hour Blues’ in ‘Is It Safe To Go Home’, boste slišali kaj vse lahko Joe iztisne iz svojega vokala.”

Joe Bonamassa se v letošnjem poletju mudi na nekaterih evropskih koncertih. Sledi serija poletnih koncertov po Severni Ameriki in jesenska severnoameriška turneja.

Seznam skladb na “Blues Deluxe Vol. 2”:
1. Twenty-Four Hour Blues (originally performed by Bobby “Blue” Bland)
2. It’s Hard But It’s Fair (originally performed by Bobby Parker)
3. Well, I Done Got Over It (originally performed by Guitar Slim)
4. I Want to Shout About It (originally performed by Ronnie Earle & The Broadcasters)
5. Win-O (originally performed by Pee Wee Crayton)
6. Hope You Realize It (Goodbye Again)  *original song written by Joe Bonamassa & Tom Hambridge
7. Lazy Poker Blues (originally performed by Fleetwood Mac)
8. You Sure Drive a Hard Bargain (originally performed by Albert King)
9. The Truth Hurts Feat Kirk Fletcher and Josh Smith (originally performed by Kenny Neal)
10. Is It Safe To Go Home *original song written by Josh Smith

Več o Joeu Bonamassi:
https://www.facebook.com/JoeBonamassa
https://twitter.com/jbonamassa
https://instagram.com/joebonamassa/
https://www.pinterest.com/jbonamassa/
http://shop.jbonamassa.com/


Joe Bonamassa – “Blues Deluxe Vol. 2” (J&R Adventures, 2023)
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki