Jon Anderson predstavlja video za “Where Does Music Come From”

0 22

Jon Anderson, legendarni vokalist progresivnih rock titanov Yes, brez katerega bi se progresivni rock zelo verjetno razvijal nekoliko drugače, kot ga poznamo, bo 31. 7. 2020 pri založbi Blue Élan Records izdal novi studijski album “1000 Hands”.

Vsled promocijskih aktivnosti vezanih na prihajajoči novi album, predstavlja Jon prvi video in sicer za skladbo “Where Does Music Come From”

“1000 Hands” bo izšel 31. 7. 2020, v digitalnem formatu, kot CD in kot dvojni 180 gramski vinil.

Jon Anderson, ki je sicer član hiše slavnih rocka in rolla (Rock And Roll Hall Of Fame), pravi da je album “1000 Hands” absolutna posebnost, ko jo primerja s katerimkoli drugim albumom, ki ga je izdal v svoji bogati karieri.

Nastajal je namreč celih 30 let. Originalno ga je Anderson hotel poimenovati kot “Uzlot”, kar pomeni “mnogo nas”. Na prvem maerialu, ki je pričel nastajati pred 30. leti so sodelovali pokojni Yes basist Chris Squire ter bobnar Alan White, ki še danes bobna pri Yes. Vendar pa je moral z albumom počakati, zavoljo nenehnih turnej ter obligacij do Yes. Časa, da bi dokončal ta album preprosto ni nikdar bilo. Anderson dodaja: “Velikokrat sem poslušal te posnetek in mnogokrat sam pri sebi zavzdihnil, kako dober album bi to bil! Nekega dne ga bom dokončal.”

Z Andersonom je sodeloval na albumu “1000 Hands” z Grammyjem nagrajeni producent Michael T. Franklin (Bruce Hornsby, Brian Wilson, Roger McGuinn), ki je zanj prispeval orkestralne aranžmaje. Ob Andersonu, ki je odpel vse vokale in spremljevalne vokale, je sodelovala na albumu “1000 Hands”, serija vrhunskih glasbenih gostov. Naštejmo le nekatere med njimi: Steve Howe, Ian Anderson, Jean-Luc Ponty, Billy Cobham, Chick Corea, Steve Morse, Rick Derringer, Jonathan Cain in The Tower Of Power Horns.

Jon Anderson: 1000 Hands
1. Now      
2. Ramalama      
3. First Born Leaders      
4. Activate      
5. Makes Me Happy     
6. Now Variations      
7. I Found Myself      
8. Twice in a Lifetime      
9. Where Does Music Come From      
10. Come Up


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki