Kiss na koncu poti, vendar z avatarji nesmrtnosti!

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2022
0 82

Kiss, famozni ameriški glam metalci in shock rockerji, so po trinajstih delih in skupno kar 1767 dneh svoje zadnje turneje imenovane “The End of The Road”, naposled odigrali svoj zadnji koncert. V New Yorku.

Vse se je začelo pred petimi leti v kanadskem Vancouvru, kjer so svoj nastop v sklopu te turneje odigrali 31. 1. 2019. V soboto 2. 12. 2023 pa so odigrali sredi Madison Square Gardna torej svoj zadnji nastop na katerem so zbrali 20.000 zvestih privržencev svoje armade imenovane Kiss Army.

Se pa tu pot ni končala. Kiss bodo živeli na odrih dalje. A v drugačni formi.

Na spletni strani skupine se je lep čas nahajala ura, ki je odštevala trenutek, ko bo skupina objavila posebno vest in je že izginila s spletne strani. Kiss so namreč razodeli, da bodo odslej nadaljevali svoje koncertne aktivnosti kot avatarji, s čimer se v tovrstni produkciji pridružujejo uspešnemu Abba Voyage spektaklu, ki je bil pred časom predstavljen v Londonu in na katerem so štirje člani švedskih pop ikon odigrali nastop največjih hitov v formi trodimenzionalnih projekcij.

Za podrobnejši uvid o čem je govora, lahko spodaj preverite krajši film z nazivom “A New Era Begins”, ki so ga Kiss objavili na svoji spletni strani. V njem je obelodanjeno bistvo nadaljevanja poti. Kiss so se pri tem povezali s predstavniki švedskega podjetja Pophouse Entertainment, ki je ustvarilo tudi famozni 3D ABBA šov (eden izmed lastnikov podjetja je njen nekdanji član Björn Ulvaeus) ter vizualnimi efekti za katero je odgovorno George Lucasovo podjetje Industrial Light & Magic.

Vse kar morate storiti je torej, da zvesto počakate na objavo prvih terminov Kiss (avatar) turneje.

Na fotografiji (od leve proti desni): Gene Simmons, Tommy Thayer in Paul Stanley, med nastopom Kiss 9. 7. 2022 v zagrebški Areni (RockLine fotoarhiv 2006-2023, vse pravice pridržane). Celotno koncertno recenzijo tega spektakla lahko preberete TUKAJ.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki