Lars Göran Petrov (Entombed) 17. 2. 1972 – 7. 3. 2021

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2013
0 110

Včeraj je za posledicami raka na sečnem mehurju preminil Entombed AD vokalist Lars Göran “LG” Petrov. Star je bil 49 let.

Entombed AD so v zvezi s smrtjo svojega tovariša zapisali: “Pretreseni smo ob tem, ko vam sporočamo novico, da nas je zapustil naš dragi prijatelj Lars-Göran Petrov.”

“Naš brat, vodja, vokalist in naš vrhovni “uporniški angel” je včeraj odšel na novo avanturo. Z največjo žalostjo sporočamo da nas je Lars-Göran Petrov zapustil.

“Bi le (in še vedno je) neverjetni prijatelj, kot tudi oseba, ki se je dotaknila mnogih. S svojim vokalom, svojo glasbo in unikatno osebnostjo, je spremenil mnogo življenj.”

“LG-jev nasmeh je tisto nekaj, kar bo spremljalo naša srca za vedno. Ko so ga nekoč vprašali v nekem intervjuju kakšen napis naj bi nekoč nosila njegova nagrobna plošča, je odvrnil: ‘Nikoli ne bom umrl, nikoli ne bo umrlo.’ In nisi. Vselej boš živel v naših srcih.”

LG je zaslovel kot član švedskih ikon death metala Entombed, ki se jim je priključil leta 1988. Z Entombed je posnel osem klasičnih albumov skupine. Leta 2013 je ustanovil Entombed AD.  Ti so izdali tri albume, zadnjega med njimi “Bowels Of Earth” leta 2019.

LG je v avgustu 2020 podal prvo uradno izjavo v zvezi s tem da boleha za neozdravljivo obliko raka rekoč: “Že nekaj časa se borim z rakom. Zdravniki ga ne morejo odstraniti, poizkušajo pa ga vsaj deloma obvladovati s kemoterapijo. Življenje jemlje čudna pota …”

Na fotografiji: Lars Göran Petrov med nastopom Entombed AD 12. 7. 2013 v sklopu prvega dne nemškega festivala Bang Your Head!!!, v mestu Balingen (RockLine fotoarhiv 2006-2021, vse pravice pridržane). RockLine recenzijo tega dne festivala lahko preberete TUKAJ.

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki