Lucifer’s Friend so izdali “Black Moon”

ALEŠ PODBREŽNIK
0 61

Lucifer’s Friend, veliki veterani art rocka, ki so pričeli z delovanjem že leta 1968 in pri katerih prepeva nekdanje prvo grlo zasedbe Uriah Heep in angleški pevec John Lawton, so, dne 26.04.2019, v samozaložbi izdali novi studijski album z naslovom “Black Moon”.

“Black Moon” je drugi studijski album po ponovni združitvi te legendarne nemške skupine iz Hamburga, ki so naleteli, po izdaji povratniškega albuma z naslovom “Too Late To Hate” leta 2016, na izjemen odziv glasbenih kritikov in glasbene javnosti.

V današnji postavi skupine delujejo trije originalni člani in sicer John Lawton (vokal), Dieter Horns (bas kitara) in Peter Hesslein (kitara). Bobne je odigral na novem albumu Stephan Eggert, klaviature pa prav tako v celoti Peter Hesslein.

Na albumu je deset novih skladb, ki so nastale v komponistični navezi Lawton/Hesslein, za produkcijo albuma pa je poskrbel Simon Hesslein v New Yorku. Naslovnico za album je prispeval Damian Bydlinski.

Na albumu gostujeta tudi Stefan Pintev, ki je prispeval električno violino v skladbi Freedom ter Chuck Findley, ki je odigral solo na trobenti v naslovni skladbi.

Seznam skladb na albumu “Black Moon” je sledeč:
1. Black Moon
2. Passengers
3. Rolling the Stones
4. Behind the Smile
5. Palace of Fools
6. Call the Captain
7. Little Man
8. Freedom
9. Taking It To the Edge
10. Glory Days

Na fotografiji: John Lawton in Peter Hesslein, dne 30.07.2016, v sklopu festivala Rock Of Ages v nemškem kraju Seebron (RockLine fotoarhiv 2006-2019, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo s tega dne festivala lahko preberete TUKAJ.

Album “Black Moon” je dostopen preko sledečih povezav:
Amazon CD: https://geni.us/LF004CD  
iTunes: https://geni.us/LF004dig
Uradna spletna stran: www.lucifersfriend.com
Uradni Facebok profil: https://engb.facebook.com/LucifersFriendOfficial/

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki