Marca 2021 bo izšel koncert s posvetilom Keithu Emersonu!

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2006
0 25

Pri založbama Keith Emerson Estate in Cherry Red Records bo 11. 3. 2021 izšel koncertni dokument, imenovan “The Official Keith Emerson Tribute Concert: Fanfare For The Uncommon Man”, s katerim bodo obeležili peto obletnico smrti legendarnega ELP klaviaturista in verjetno najbolj famoznega Hammondista v zgodovini rocka in rolla. Spodaj je že na razpolago krajši promocijski avdio izvleček.

Nabor materiala (Blu-ray, plus dvojni CD) na tej izdaji bo obsegal tri zgoščenke in se naslanja na koncert iz leta 2016 v Los Angelesu,  je bil posvečen glasbeniku, na njem pa se je mdr. zbrala tudi druščina glasbenikov, ki je z Emersonom sodelovala v formacijah: Emerson, Lake & Palmer, The Nice, Emerson, Lake & Powell, The Keith Emerson Band in Three Fates Project.

Na spektaklu so sodelovali vrhunski glasbeniki: Steve Lukather, Brian Auger, Eddie Jobson, Jordan Rudess, Steve Porcaro, Jeff “Skunk” Baxter, Vinnie Colaiuta, Marc Bonilla, Gregg Bissonnette, CJ Vanston, Troy Luccketta, Rachel Flowers, Terje Mikkelsen, Philippe Saisse, Joe Travers, Travis Davis, Ed Roth, Jonathan Sindelman, Mike Wallace, Mick Mahan, Karma Auger, Rick Livingstone, Kae Matsumoto, Aaron Emerson, Dan Lutz in Michael Fitzpatrick.

Ves dobiček od prodaje tega dokumenta bo namenjen dobrodelni organizaciji The Dystonia Medical Research Foundation.

Na fotografiji: Keith Emerson med nastopom Keith Emerson Band, 7. 7. 2006, na festivalu Legends Of Rock, v avstrijskem kraju Wiesen (RockLine fotoarhiv 2006-2020, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo festivala lahko preberete TUKAJ!


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki