Marca novi album Devina Townsenda, Empath

0 215

Marca bo svoj novi album ‘Empath’ izdal kanadski virtuoz Devin Townsend. V času do izida albuma, Devin napoveduje serijo dokumentarnih posnetkov o nastanku in snemanju novega albuma.

V preteklih letih je uspeh, za katerega se je Devin močno trudil, prinesel tudi možnost, da popolnoma nadzira svojo ustvarjalno usodo. Z zelo uspešnimi koncertnimi izdajami kot so bili ‘Retinal Circus’, ‘Royal Albert Hall’ in lani izdani ‘Ocean Machine’ v Plovdivu so umetnika postavili v položaj s katerega bo z novim albumom lahko enkrat za vedno definiral sebe kot glasbeno silo, ki jo ne omejuje nobena žanrska definicija.

Na tem albumu se je Devin odločil poizkusiti, kaj se zgodi, če bi na enem mestu združil vse stvari, ki ga trenutno zanimajo. Da bi se končno znebil strahu pričakovanja in da bi končno naredil to, kar je mislil iz kreativnega vidika, bo ‘Empath’ poslušalcem ponudil zbirko glasbenih čustev. Glasbena dinamika zbrana na tem albumu bo izjemno široka, izzivajoča in ogromna. Pristop k takemu delu z dolgoletnimi izkušnjami kaj dela heavy glasbo, heavy, mu omogoča, da lahko to naredi z močjo, ki je le redko slišana.

Devinu se je na albumu pridružil kot glasbeni direktor učenec Franka Zappe, Mike Keneally, pa tudi Morgan Ågren (Mats And Morgan, Frank Zappa), Anup Sastry (Monuments, Periphery), Samus Paulicelli (Decrepit Birth, Abigail Williams), Nathan Navarro, Elliot Desagnes, Steve Vai, Chad Kroeger, Anneke Van Giersbergen, Che Aimee Dorval, Ryan Dhale in Elektra Women’s Choir.

‘Empath’ bo izšel kot omejena izdaja v digipaku na dveh CDjih (drugi CD bonus material), na LPjih, v digitalni verziji in kombinacijah s knjižico.

Seznam skladb:
1. Castaway
2. Genesis
3. Spirits Will Collide
4. Evermore
5. Sprite
6. Hear Me
7. Why
8. Borderlands
9. Requiem
10. Singularity Part 1 – Adrift
11. Singularity Part 2 – I Am I
12. Singularity Part 3 – There Be Monsters
13. Singularity Part 4 – Curious Gods
14. Singularity Part 5 – Silicon Scientists
15. Singularity Part 6 – Here Comes The Sun

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki