Mariusz Duda (Riverside) predstavlja video “Are You Ready For The Sun”

0 51

Mariusz Duda, vodja poljskih progresivnorockovskih prvakov Riverside in projekta Lunatic Soul, predstavlja novo skladbo in video “Are You Ready For the Sun”, v kateri sodeluje kot posebna gostja Chloë Alper iz zasedbe Pure Reason Revolution. Video lahko pogledate spodaj!

Tudi ta skladba sodi v serijo samostojnih izidov, ki jo je Mariusz Duda odprl v letošnjem marcu s skladbo “Song Of A Dying Memory”.

“V skoraj dvajsetih letih moje umetniške kreativnosti, sem postal specialist za ustvarjanje melanholičnih, žalostnih in temačnih kompozicij”, pravi Mariusz in nadaljuje:”Izpilil sem svoje veščine tudi za ustvarjanje daljših kompozicij. V letošnjem letu bom izdal svojo najboljšo takšno kompozicijo in to bo skoraj 28-minutna suita, ki se bo nahajala na novem Lunatic Soul albumu.”

“Ljubka Chloë Alper (Pure Reason Revolution) se mi je pridružila v vokalnih harmonijah, medtem ko je za groove poskrbel vselej zanesljivi bobnar Maciej Gołyźniak,” dodaja pogonski motor skupine Riverside. 

Duda bo izdal na tak način šest svojih novih skladb, ki se bodo nahajale na dokumentu pod oznako “MD” in jih bo glasbenik kasneje izdal na svojem bandcampovem profilu. V zvezi z skladbo Are You Ready For the Sun dodaja Mariusz Duda, da je predstavljala zanj poseben izziv, saj so njegova dela večkrat meditativna in sanjavo zapeljane kompozicije, tokrat pa gre za bolj dinamično stvaritev.

Na fotografiji: Mariusz Duda med nastopom Riverside 3. 3. 2020 v ljubljanskem CUK Kino Šiška (RockLine fotoarhiv 2006-2020, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega koncerta lahko preberete TUKAJ!


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki