MENT Ljubljana 2024: 10 let glasbenih odkritij

MENT festival 2024
0 113

MENT LJUBLJANA 2024: 10 LET GLASBENIH ODKRITIJ
21.–24. 2. 2024
različne lokacije, Ljubljana

Deseta edicija festivala glasbenih odkritij in konference MENT Ljubljana ob okroglem jubileju prinaša nastope 88 zasedb, solo ustvarjalcev, producentov in didžejev ter kar nekaj novosti.

Glavnina dogodka je tudi tokrat namenjena neuveljavljenim talentom, ki bodo zaznamovali prihodnost evropske glasbe od najvznemirljivejših predstavnikov sodobne srbske scene in nekaterih najbolj obetavnih novih imen iz držav Srednje, Vzhodne in Zahodne Evrope do britanskih upov in domačega elektronskega podmladka.

Prvič se bo odvil CE/MENT, nov festivalski segment, posvečen elektronski glasbi in klubski sceni. Poleg pestrega konferenčnega programa in nastopov še neuveljavljenih regionalnih ter evropskih imen CE/MENT obeta debitantski nastop francoske techno mojstrice u.r.trax v klubu K4. Za epski zaključek festivala pa se bo v soboto v Kinu Šiška odvil celonočni rejv z glavnim gostom, britanskim techno vizionarjem Blawanom v živo.

Posebnost letošnje edicije so posebej kurirani odri v sodelovanju z Valom 202 (Masayah, Dora Tomori, Carson Coma in drugi), promotorskim kolektivom Dirty Skunks (Kamra, Hei’An, Hexis in drugi), neodvisno založbo Moonlee Records (Analena, Seine, ŽEN in drugi), ki praznuje dvajsetletnico, in srbsko platformo Hali Gali (KOIKOI, Vizelj, NADYA in drugi).

Na otvoritvi pa bodo med drugim nastopili eni in edini MRFY, ki bodo premierno predstavili svoj prvi album v angleškem jeziku, ter energična londonska zasedba Los Bitchos, ki s svojo nalezljivo novodobno cumbio osvaja svetovne odre.

URNIK / PROGRAM / LOKACIJE

MENT 2024 plejlista:
Za lažje odkrivanje izvajalk in izvajalcev, ki letos nastopajo na MENTu, smo za vas pripravili MENT plejlisto.

MENT KONFERENCA
MENT konferenca je največja glasbena konferenca v balkanski regiji, ki vsako leto privabi pisano množico glasbenih profesionalcev s celega sveta, ki v Ljubljano prihajajo zaradi koncertne ponudbe, mreženja, odličnega regijskega obiska in novih uvidov.

Ob 10. jubileju bo konferenčni program gostil preko preko 120 konferenčnih govorcev in govork, 33 konferenčnih panelov (intervjuji, okrogle mize, predstavitve in delavnice), 7 MENTorstev in 6 hitrih mreženj

URNIK / PROGRAM / GOVORCI_KE

Izpostaviti gre intervjuje z Ivanom Novakom, alias Ivom Saligerjem, enim od glavnih ustvarjalcev kultne zasedbe Laibach; Keithom Millerjem, ustanoviteljem londonskega festivala Wide Awake in kolektiva Bad Vibrations; Shawnom Reynaldom, enim vplivnejših piscev o sodobni elektronski glasbi in avtorjem odmevnega novičnika First Floor; Lauren Sohikian, vodjo butične PR agencije Modern Matters; ter Nikolino Finsko, veteranko na področju industrije videoiger.

Na konferenci bodo predstavljene številne druge zanimive teme:
– nastopanje po Balkanu in v Vzhodni Evropi

 • trendi na področju platform za pretakanje glasbe
  – uporabne strategije za družbena omrežja
  – delovanje neodvisnih založb in booking agencij za elektronsko glasbo
  – nemški kulturni fenomen Fusion Festival
 • izzivi organizacije glasbenih festivalov in koncertnih turnej
  – glasba in umetna inteligenca
  – pridobivanje evropskih sredstev
  in še veliko več!

Še ena novost je MENTorstvo, serija enournih srečanj, kjer boste lahko v manjših skupinah strokovnjake z različnih področji glasbenega posla vprašali vse, kar vas zanima o določeni temi (glasbeni menedžment, booking agenti, glasbena promocija, predstavitveni festivali, streaming & digital, evropsko financiranje). Za udeležbo je potrebna PRIJAVA

MENTova stalnica so tudi hitra mreženja z glasbenimi profesionalci iz Srbije, Hrvaške, Avstrije, Nemčije, Češke in italijanske regije Emilija – Romanja. Za udeležbo je potrebna PRIJAVA.

VSTOPNICE
PRO PASS vstopnice (festival + konferenca + dostop do delegatske baze + MENT torba)
FESTIVALSKE vstopnice (vstop na vse koncerte v okviru festivala)
CE/MENT vstopnice (petkova konferenca + petkov in sobotni glasbeni program)
DNEVNE vstopnice
Vstopnice lahko kupite tukaj.
POVEZAVE

Spletna stran: www.ment.si
Glasbeni program:https://www.ment.si/lineup
Konferenčni program: https://www.ment.si/konferencni-program
FB dogodek: https://www.facebook.com/events/147444208285879
Socials: FB / IG / TW / TikTok / YT


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki