Michael Schenker naznanja novi MSG album “Immortal”!

0 85

Michael Schenker je uradno naznanil, da bo v začetku prihodnjega leta izdal novi MSG album, s čimer bo praznoval svojih prvih 50 let glasbene kariere.

Svetovno spoštovan in eden najvplivnejših rock in metal kitaristov se trenutno ukvarja z materialom, ki bo vključen na nov album. Ta se bo imenoval “Immortal”, Schenker pa napoveduje, da bo izšel 8. 1. 2021.

Na albumu bo sodelovala kopica eminentnih glasbenih imen. Med vokalisti je Schenker povabil sledeča imena: Joe Lynn Turner (ex-Rainbow), Ronnie Romero (Rainbow, Lords Of Black, Vandenberg, CoreLeoni) in Ralf Scheppers (Primal Fear). Na albumu bosta sodelovala tudi Sons Of Apollo klaviaturist Derek Sherinian in cenjeni nemški producent Michael Voss, ki prav tako lahko igra več inštrumentov in ki je novi Schenkerjev album produciral in za dve “Immortal” skladbi prispeval tudi vodilni vokal.

Na Schenkerjevem novem albumu “Immortal” bodo sodelovali tudi dodatni klaviaturist in kitarist Steve Mann (Lionheart) pa basist Barry Sparks ter bobnarji Simon Phillips, Brian Tichy ter Bodo Schopf.

Schenker je med drugim povedal, da bo na album uvrstil deset skladb, med katere je vključil tudi novo verzijo skladbe “In Search Of The Peace Of Mind”, ki jo je napisal pri svojih petnajstih letih kot del postave Scorpions in ki se sicer nahaja na Scorpions albumu “Lonesome Crow” (1972). Schenker dodaja, da ima skladba podaljšan izhodni del in izjemno bobnarsko predstavo legendarnega Simona Phillipsa.

Več podrobnosti o novem MSG albumu bo na razpolago v prihajajočih dneh in mesecih.

Na fotografiji: Michael Schenker med nastopom Michael Schenker Fest, 11. 7. 2019 v sklopu nemškega festivala Bang Your Head!!! (RockLine fotoarhiv 2006-2020, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega festivalskega dne lahko preberete TUKAJ.

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki