Motörhead z jubilejnim ponatisom albuma “Another Perfect Day”

foto: Allan Ballard
0 71

Motörhead, bodo 27. 10. 2023 deležni jubilejnega ponatisa svojega albuma “Another Perfect Day”, ki je originalno izšel leta 1983. Za ponatis bo poskrbela založba BMG.

“Antoher Perfect Day” je od dneva svojega izida obveljal za ‘grdega račka’ zgodnje ere delovanja skupine (in to precej krivično, op. p.). Tako se ga je oprijela tudi oznaka, da gre za najbolj kontroverzen album v katalogu skupine Motörhead. In te etikete se album nikakor ni mogel znebiti tudi v kasnejših letih delovanja skupine. Potem, ko je nekdanji kitarist skupine Thin Lizzy Brian Robertson pri Motörhead zamenjal ‘Fast’ Eddieja Clarkea, so se Motörhead na šestem studijskem albumu predstavili, kot je takrat dejal Lemmy, bolj “glasbeno”. V aranžmajih je na račun usahle divjosti in neukročenosti, po kateri so sloveli trije železni pankrti na preteklih petih izdelkih, zrasla vez z bolj dodelanimi kitarskimi frazami, solažami, kar je podkrepila tudi skrbnejša produkcija.

Po štiridesetih letih velja “Another Perfect Day” v zgodnji eri delovanja skupine za poseben in neponovljiv album, na katerega je skozi čas pričel tudi Lemmy gledati drugače. To je odražal sam repertoar Motörhead koncertov, ki so zlasti v času novega milenija v koncertni repertoar vse pogosteje vključevali skladbe albuma “Another Perfect Day”, to pa je bil dokaz kako so Lemmy in ekipa naposled pričeli ceniti ta, sicer v vsem odličen, in večkrat krivično prezrt album. ‘Robbo’ je bil preprosto za nekaj stopnic tehnično znatno bolj izpiljen kitarist od svojega predhodnika in tega “Another Perfect Day” nikakor ne skriva.

Ob 40. obletnici bo šesta studijska plošča skupine Motörhead ponovno izšla v ‘de-luxe’ verzijah. Na voljo bosta formata 2 CD in 3 LP. Zvok je doživel remasterizacijo, ponatis pa bo vseboval tudi prej neobjavljene demo bonus skladbe in do tega dne še nikoli objavljen (celoten) koncert, posnet na prizorišču Hull City Hall 22. junija 1983. Poleg bo vključen obširen esej in kup raritetnih fotografij. Na razpolago bo tudi enojni LP.

Spodaj je na voljo do tega dne neobjavljen demo posnetek skladbe Climber, ki je v kasnejših verzijah postala Shine.

Več informacij v zvezi s ponatisom se nahaja TUKAJ.

Material na jubilejnem ponatisu ob 40. obletnici originalnega izida:

Original “Another Perfect Day” album:
1. Back At The Funny Farm
2. Shine
3. Dancing On Your Grave
4. Rock It
5. One Track Mind
6. Another Perfect Day
7. Off To War
8. I Got Mine
9. Tales Of Glory
10. Die You Bastard

CD & Digital Bonus Tracks:
1. Turn You Round Again (“I Got Mine” B-Side)
2. Hoochie Coochie Man (Live, “Shine” B-Side)
3. (Don’t Need) Religion (Live, “Shine” B-Side)
4. Climber (Demo)
5. Fast One (Demo)
6. Chinese (Demo)
7. Climber (Instrumental Demo)

Live At Hull City Hall, June 22,1983 (Previously Unreleased):
1. Back At The Funny Farm
2. Heart Of Stone
3. Shoot You In The Back
4. Marching Off To War
5. Iron Horse / Born To Lose
6. Another Perfect Day
7. Hoochie Coochie Man
8. (Don’t Need) Religion
9. One Track Mind
10. Go To Hell
11. America
12. Shine
13. Dancing On Your Grave
14. Rock It
15. Bite The Bullet
17. The Chase Is Better Than The Catch


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki