Muddy Waters bo v Chicagu dobil svoj muzej bluesa!

0 61

Nekdanja hiša v Chicagu, kjer je bil 20 let svojega življenja, nastanjen legendarni blues kitarist Muddy Waters, bo preurejena v muzej bluesa, potem, ko se je za projekt preko akcijske fundacije za ohranjanje vrednot afro-ameriške kulturne dediščine nabralo preko 50.000$.

Hiša locirana na 4339 S. Lake Park Avenue v predelu Chicaga imenovanem North Kenwood, bo odslej nosila ime “The Muddy Waters MOJO Museum”, v njem pa bodo: muzej, bluesa, snemalni studio, manjše koncertno prizorišče in vrt.

Waters je to posest kupil leta 1954, ki je postala kmalu zbirališče mnogih glasbenikov, ki so v kletnih prostorih odigrali nešteto skupnih jamov.

Chandra Cooper, Watersova pra-pravnukinja, je v zvezi s tem povedala: “S tem dejanjem želimo podpreti tudi starejše izvajalce. Manjši prostor pa jim omogoča tudi možnosti snemanja. Tega prostora nekoč ni bilo, vendar pa smo ga želeli vključiti poleg, saj to ponuja obiskovalcem dodatno in svojevrstno izkušnjo.”

Cooperjeva dodaja: “Ta denar, ki smo ga prejeli od fundacije, je zelo pomemben, saj je rešil hišo pred nadaljnjim propadanjem.”

Projekt renovacije bo trajal približno dve leti.

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki