Na voljo raritete Brucea Dickinsona

0 134

Bivši basist Brucea Dickinsona, Chris Dale, je na spletu objavil zelo redke demo posnetke in posnetke iz vaj pred snemanjem solo albuma ‘Skunkworks’. Posnetki, ki se nahajajo v Chrisovi privatni zbirki, vsebujejo neizdano skladbo ‘Falling’, še eno neimenovano skladbo, pa tudi zgodnje različice skladb ‘Inertia’ (tri različice), ‘Strange Death in Paradise (takrat imenovana ‘Sunrise in Paradise’) in ‘Armchair Hero’ (imenovana ‘Information Is Love’, ki so jo originalno igrali na turneji leta 1995 z naslovom ‘Share it or lose it’.).

POVEZAVE:

* “Skunkworks” 1996 pre-recording rehearsal tapes
* “Skunkworks” 1996 demo tapes (brez vokalov)

Dickinson je prvotno nameraval svojo skupino poimenovati po naslovu prvega albuma ‘Skunkworks, a menda glasbena založba ni pristala na nobeno drugo ime kot Bruce Dickinson. Album se je, za razliko od Maidnovskega progresivnega stila, bolj spogledoval z alternativnim rockovskim zvokom skupin tipa Soundgarden, besedila pa so govorila o znanosti in tehnologiji. Album je produciral Jack Endino, ki je poskrbel za debitantski album Nirvane, ‘Bleach’.

“Imel sem prepir z Maiden managerjem Rodom Smallwoodom,” se spominja Dickinson, “ko mi je rekel, ‘Ti si heavy metal pevec. Ne moreš se spremeniti. Lahko poizkusiš, ampak to ti je usojeno.’ S tem se nisem strinjal… Ne moti me, da sem heavy metal pevec, vendar se ne strinjam, da mi kdorkoli reče da se je*eno ne morem spremeniti… Kakorkoli že, vrgel sem se v to ‘Skunkworks’ reč… Na koncu, sem bil totalno razočaran. Takrat bi moral imeti grunge kariero, saj sem bil zelo jezen, zelo razočaran nad ljudmi okoli sebe in bil sem reven.”

Kljub njegovi glasbeni evoluciji, pa je bila turneja, ki je sledila, prva, na katero je Dickinson vključil skladbo iz prejšnje skupine: rahlo predelano različico ‘The Prisoner’. Skupina pa se ni obnesla in za naslednji solo projekt, ‘Accident of Birth’, se je Dickinson združil z kitaristom Roy Z.jem, s katerim je pred tem že sodeloval na albumu ‘Balls to Picasso’.

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki