Nancy Wilson (Heart) predstavlja podrobnosti studijskega prvenca!

0 38

Nancy Wilson, polovica melodične hard rock senzacije osemdesetih Heart, bo 7. 5. 2021 izdala svoj samostojni studijski prvenec “You And Me”, ki bo izšel pri založbi Carry On Music.

Kljub temu, da je večina skladba na albumu avtorskih, se je Wilsonova odločila da vključi nanj tudi nekaj predelav drugih izvajalcev, kot je Daughter, ki v izvirniku pripada Pearal Jam, pa The Boxer Simona & Garfunkla na kateri gostuje Sammy Hagar, nadalje Dreams, ki pripada The Cranberries na kateri gostuje Liv Warfield (Prince) – ta je prej sodelovala z Nancy v skupini Roadcastle Royale. Na album bo vključena tudi predelava Springsteenove The Rising, ki jo je Wilsonova že predstavila kot single v pretekli jeseni (spodaj).

Čeprav je večina avtorskih stvaritev akustičnih balad, pa med avtorskimi trenutki izstopa rockovsko naježena Pary At the Angel Ballroom na kateri se kot posebna gosta vključita Guns N’ Roses basist Duff McKagan in Foo Fighters bobnar Taylor Hawkins. Album sklene skladba 4 Edward, ki je poklon Wilsonove preminulemu Van Halen kitaristu.

Za naslovno You And Me”, ter še nekaj drugih skladb, je pri komponiranju z Nancy sodelovala tudi Sue Ennis. Ta je v preteklosti so-ustvarila lep kup Heart klasik. Nancy dodaja, da je Sue spoznala, ko ji je bil dvanajst let.

Wilsonova je s Heart posnela 16 albumov in prodala 35 milijonov plošč. Prav tako je bila s Heart štirikrat nominirana za nagrado Grammy.

Seznam skladb na albumu “You And Me” je sledeč:
01. You And Me
02. The Rising
03. I’ll Find You
04. Daughter
05. Party At The Angel Ballroom (feat. Duff McKagan & Taylor Hawkins)
06. The Boxer (feat. Sammy Hagar)
07. Walk Away
08. The Inbetween
09. Dreams (feat. Liv Warfield)
10. The Dragon
11. We Meet Again
12. 4 Edward


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki