Nick Cave je oznanil smrt svojega tridesetletnega sina Jethra Lazenbyja!

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2017
0 193

Nick Cave je oznanil smrt svojega najstarejšega sina, tridesetletnega Jethra Lazenbyja.

Nick Cave je v sporočilu za javnost zapisal:

“Z veliko žalostjo lahko potrdim, da je premini moj sin Jethro”.

“Hvaležni smo, ker v teh trenutkih spoštujete zasebnost naše družine.”

Lazenby, ki si je služil kruh kot igralec in model, je pred kratkim pristal v melbournskem zaporu, zaradi nasilnega obračunavanja s svojo materjo.

Naj dodamo, da je pred manj kot sedmimi leti Nick Cave izgubil že sina Arthurja, ki je takrat štel petnajst let. Fant je zgrmel s klifa v kraju Brighton. Kot je kasneje potrdila obdukcija, je nesrečnik pred usodnim padcem zaužil konkreten odmerek drog (LDS).

Jethro Lazenby se je rodil v avstralskem Melbournu leta 1991. Da je Nick Cave njegov oče, je izvedel šele, ko mu je bilo osem let.

Sprva si je začel služiti kruh, kot model, kmalu pa je tudi zaigral v filmih “Corroboree” (2007) in “My Little Princess” (2011), v katerem je igrala tudi Isabelle Huppert. Kasneje se je začel intenzivneje ukvarjati tudi s fotografijo.

Lazenby je bil v pretekli četrtek 5. 5. 2022, komaj spuščen iz melbournske ječe ‘Melbourne Remand Centre’, pri tem pa mu je sodišče naložilo, da se mora aktivno vključiti v proces zdravljenje odvisnih od prepovedanih drog, obenem pa tudi to, da se mora v naslednjih dveh letih izogibati slehernih kontaktov s svojo materjo.

Na sojenju je Beau Lazenby (Jethrova mati) pričala o tem, da jo je Jethro 7. 3. 2022 obiskal na njenem domu, kjer je prenočil.

Naslednjega jutra je prišlo do prepira med katerim je Jethro Lazenby s kolenom udaril svojo mater v obraz ter jo zapustil krvavečo in opraskano.

Oddrvela je v bližnji pub, kjer je poklicala na pomoč policijo.

Sean Ghattas, odvetnik Jethra Lazenbyja, je kasneje obrazložil, da njegov klient trpi za shizofrenijo, kar je kasneje vplivalo na sam potek sojenja in končno razsodbo.

Lazenby je pred tem obiskal zapor leta 2018, ker se je v tistem obdobju večkrat fizično znesel nad svojo takratno punco.

Na fotografiji: Nick Cave med nastopom 30. 10. 2017 v ljubljanski dvorani Stožice (RockLine fotoarhiv 2006-2022, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega koncerta lahko preberete TUKAJ!

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki