Nick Cave najavlja film in koncertni album “Idiot Prayer”!

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2017
0 83

Nick Cave bo novembra izdal koncertni album “Idiot Prayer: Nick Cave Alone At Alexandra Palace”, ki je bil na znamenitem prizorišču severnega Londona posnet v letošnjem juniju in v pogojih izolacije.

Spodaj že lahko prisluhnete novi verziji skladbe Galleon Ship, odigrani na piano in v solo režiji Nicka Cavea, ki jo spremlja tudi video!

“Film Idiot Prayer se je razvil iz mojih konverzacij z… dogodki”, pravi Cave in nadaljuje: “Od nekdaj sem zelo rad preigraval prearanžirane skladbe na takšnih intimnih prizoriščih, pri čemer izvabiš iz takšne forme prvinskost same skladbe. Čutil sem, da odkrivam te skladbe vedno znova in znova, zato sem pričel razmišljati da bi odšel v studio in posnel skladbe v takšni obliki – kadar bi za to pač našel nekaj časa.”
 
Nick Cave razlaga dalje: “Potem je prišla pandemija in svet se je našel pod ključavnico in prešel v srhljivo samo-refleksijo tišine. V tej tišini sem začel razmišljati o ideji, da bi skladbe posnel tudi za film!”
 
“Sodelovali smo z ekipo Alexandra Palace prizorišča, ki mi je zelo pri srcu in kjer sem rad igral, termin pa smo si pridobili takoj ko je bilo to mogoče in so je prizorišče lahko znova odprlo.”
 
“19. 6. 2020 smo obkroženi s “Covid” varnostniki opremljenimi s termometri, zamaskiranimi kamermani, živčno pogledujočimi tehniki in kupi ročnega gela, ustvarili nekaj zelo čudnega in zelo lepega, kar odseva čase negotovosti, ki pa manifestacijo te lepote niso uspeli zadržati.”
 
“Album, ki je nastal ob snemanju filma, je molitev v praznino osamljenega v Alexandra Palace – spomin iz čudnega in majavega trenutka zgodovine. Upam da boste v njem uživali,” dodaja Cave.

Film “Idiot Prayer – Nick Cave Alone at Alexandra Palace” bo doživel svojo premierno uprizoritev 5. 11. 2020, glasba pa bo izšla dva tedna kasneje, to je 20. 11. 2020 in bo dostopna kot CD, dvojni vinil ter na digitalnih platformah.

Seznam skladb na “Idiot Prayer – Nick Cave Alone at Alexandra Palace” se glasi:
1. Spinning Song
2. Idiot Prayer
3. Sad Waters
4. Brompton Oratory
5. Palaces of Montezuma
6. Girl in Amber
7. Man in the Moon
8. Nobody’s Baby Now
9. (Are You) the One That I’ve Been Waiting For?
10. Waiting for You
11. The Mercy Seat
12. Euthanasia
13. Jubilee Street
14. Far from Me
15. He Wants You
16. Higgs Boson Blues
17. Stranger Than Kindness
18. Into My Arms
19. The Ship Song
20. Papa Won’t Leave You, Henry
21. Black Hair
22. Galleon Ship 

Na fotografiji: Nick Cave med nastopom 30. 10. 2017 v ljubljanski dvorani Stožice (RockLine fotoarhiv 2006-2020, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega koncerta lahko preberete TUKAJ!


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki