Nicklas Barker (Anekdoten) je izdal novi album “Epektasis”

foto: Sophie Linden 2022
0 36

Nicklas Barker, vokalist in kitarist švedskih progresivnorockovskih legend Anekdoten, je 29. 7. 2022 izdal svoj novi samostojni studijski album “Epektasis”. Album je izšel pri založbi Tonbad Grammofon. Založbo ta ustanovila Barker in Sophie Linden v lanskem letu, posvečena pa je sodobni elektronski, ambientalni, eksperimentalni in psihadelični glasbi. Založba je v lanskem avgustu izdala prvi album. Ta pripada zasedbi Kosmogom, album pa nosi naslov “Mässon”.

Barker je izid albuma pospremil z novim singlom za vodilno skladbo albuma Himlarymderna, ki ji lahko prisluhnete spodaj.

Na albumu “Epektasis” se nahaja šest strogo eksperimentalnih točk, na katerih je Baker združil elektronski minimalizem s paleto starozvočnih ARP Odyssey sintetizatorjev, rabo raznolikih tolkal, vse pa je podkrepil s sočno zabelo programskih vzorcev, meditativnim dronanjem in glasovi ‘onostranstva’. Izdelek je ovit v brezkončni vrtinec mistike.

Barker pravi, da je pri pisanju albuma črpal navdih pri komponistih elektronske glasbe, kot so: La Monte Young, Eliane Radigue, Tony Conrad in Paulina Oliveros.

Album “Epektasis” je že na razpolago v različnih formatih.

Seznam skladb:
1 Himlarymderna
2 Offret
3 Celest Mekanik 
4 Mörkret På Berget
5 Klingande Solar 
6 Klara Skyar


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki