Nile napovedujejo album “The Underworld Awaits Us AlI”

foto: Casey Coscarelli 2024
0 23

Nile, neizpodbitne floridske ikone death metala, se 23. 8. 2024 vračajo na prizorišče s svojim težko pričakovanim desetim studijskim albumom “The Underworld Awaits Us All”. Album je napovedan pri avstrijski založbi Napalm Records.

Nile so novi studijski album posneli v postavi: Karl Sanders (kitara, glavni vizionar in komponist skupine), dolgoletni bobnarski mojster George Kollias, Brian Kingsland (vokal, kitara), Zach Jeter (vokal, kitara) in Dan Vadim Von (bas kitara).

Album je produciral in posnel Karl Sanders v svojem studiu Serpent Headed Studios (Greenville, Južna Karolina, ZDA), za miks in masterizacijo pa je poskrbel zvočni inženir Mark Lewis (mdr. Cannibal Corpse, Dying Fetus, Whitechapel), ki je z Nile sodeloval že na albumu “Vile Nilotic Rites”.

Spodaj lahko preverite prvi single Chapter For Not Being Hung Upside Down On A Stake In The Underworld And Made To Eat Feces By The Four Apes, ki je opremljen tudi z uradnim glasbenim videom. Skladba iizžareva natanko tisto kar se od Nile pričakuje. Zmes neizprosne pogubne, zlovešče brutalnosti prežete s tehnično kompleksnostjo najvišjega nivoja eksekucije. Skupina se v besedilih naslanja na izročila egipčanske knjige mrtvih.

Naslovnico za novi Nile album je ponovno prispeval  Michał ‘Xaay’ Loranc.

Album “The Underworld Awaits Us All” bo razpoložljiv v vseh bistvenih formatih in številnih njihovih varietetah in ga lahko že prednaročite.

Nile so pred časom obelodanili datume nove evropske koncertne turneje. Ta bo potekala skozi cel september, Sloveniji najbližji datumski termin pa je napovedan z nastopom dne 28. 9. 2024 v italijanskem kraju San Dona Di Piave blizu Benetk in tamkajšnjem klubu Revolver!

Seznam skladb na albumu “The Underworld Awaits Us All” je sledeč:
1. Stelae of Vultures
2. Chapter For Not Being Hung Upside Down On A Stake In The Underworld And Made To Eat Feces By The Four Apes
3. To Strike With Secret Fang
4. Naqada II Enter The Golden Age
5. The Pentagrammathion Of Nephren-Ka
6. Overlords Of The Black Earth
7. Under The Curse Of The One God
8. Doctrine Of Last Things
9. True Gods Of The Desert
10. The Underworld Awaits Us All
11. Lament For The Destruction Of Time

Nile so:
Karl Sanders – kitara, vokal, klaviature
George Kollias – bobni
Brian Kingsland – kitara, vokal
Zach Jeter – kitara, vokal
Dan Vadim Von – bas kitara


Nile – “The Underworld Awaits Us All” (Napalm Records, 2024)
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki