Nitrate predstavljajo video in single “Danger Zone”!

0 51

Nitrate, britanski melodični in AOR revitalisti, se vračajo s svojim tretjim studijskim albumom “Renegade”, ki bo izišel 30. 7. 2021 pri založbi AOR Heaven. Novi album bo nasledil predhodnika “Realworld” (2018) in “Openwide” (2019), ki sta bila oba odlično sprejeta.

Spodaj lahko prisluhnete singlu za skladbo Danger Zone, ki ga spremlja tudi glasbeni video ustvarjen s strani agencije Rolox.

Nitrate štejejo za svoj navdih poznorockovsko obdobje osemdesetih let, ko so kraljevale na prizorišču zasedbe Def Leppard, Europe, Motley Crue, in Bon Jovi. Skupino je ustanovil glavni pisec in basist iz angleškega Nottinghama Nick Hogg, ki je za novi album nekoliko spremenil postavo. Za novi album je vodilne vokale prevzel Alexander Strandell (Art Nation), glede produkcije pa se je povezal s Tomom & Jamesom Martinom (Vega) ter Mikeyem Wilsonom (Kimber). Novi album naj bi bil močneje navdahnjen na Def Leppard albumom “Hysteria”. Tom Martin je prevzel tudi ritem kitare, James Martin pa klaviature, kar rezultira v še več muzikalno AOR-ovski nalezljivosti novih skladb, kot je to veljalo za pretekla dva albuma. Dodatne klaviature in spremljevalne vokale je dostavil Alessandro Del Vecchio, ki je opravil tudi zvočno masterizacijo. Skladbe so navdahnjene nad zvokom in zapuščino zasedb: Def Leppard, Starship, Journey, Skid Row in Roxette. Kitarske solaže je prispeval Dario Nikzad (Hell to Play).

Album “Renegade” lahko že prednaročite.

Seznam skladb na albumu “Renegade” se glasi:
1. Danger Zone
2. Renegade
3. You Think You’ve Got It
4. Big City Lights
5. Why Can’t You Feel My Love
6. Children Of The Lost Brigade
7. Addicted
8. Alibi
9. Lay Down Your Arms
10. Edge Of Surrender
11. Take Me Back

Nitrate so:
Nick Hogg – bas kitara
Alexander Strandell – vokal
Tom Martin – ritem kitara
James Martin – klaviature
Dario Nikzad – solo kitara
Mikey Wilson – bobni, dodatne kitare, dodatne klaviature
sodelujoči glasbenik:
Alessandro Del Vecchio – spremljevalni vokal

Album je bil posnet na lokacijah Strandell Studios (Švedska), Osborne Studios (Velika Britanija), Ivorytears Music Works (Italija), Soundwave Studios (Velika Britanija). Miks je opravil Mikey Wilson. Masterizacija v studiu Ivorytears Music Works (Italija). Vse skladbe so napisali Nick Hogg, Tom Martin & James Martin, z izjemo Alibi in Children of the Lost Brigade, ki sta ju napisala Nick Hogg & Rob Wylde in Renegade, ki so jo napisali Tom Martin, James Martin & Nick Workman. Naslovnico za album je prispeval Nello Dell’Omo.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki