Nytt Land predstavljajo video in single “U-Gra”

foto: Ronny Zeisberg 2021
0 31

Nytt Land, rusko-nordijski folk, ambientalni projekt, je izdal video za novi single (in video) U-Gra, ki ga lahko preverite spodaj.

Nytt Land so nedavna sklenili pogodbo pri avstrijski založbi Napalm Records, pri kateri bodo 6. 8. 2021 izdali svoj novi in skupno sedmi studijski album, ki se bo imenoval “Ritual”.

U-Gra je postala posena pesem za vse na in je naše posvetilo starodavni Sibiriji, pravi skupina: “V tistih davnih časih so se dežele osrednjega in zahodnega dela Sibirije imenovale Ugra. Ugorska dežela. Prvotna dežela nekaterih evropskih ljudstev – Fincev, Madžarov in ljudstvo Sami.”

“Pesem U-Gra bazira na starodavni legendi staroselskega sibirskega plemena Kanti. Pripoveduje zgodbo o duhovih, ki varujejo dežele, v katerih živijo plemena. Na začetku in koncu pesmi smo ustvarjali ritualne spiritualne zvoke v katerih šaman prosi duhove naj bodo prijazni do ljudi. da jim pomagajo in da varujejo dežele, ki jih naseljujejo plemena. Naš sedem letni sin Yuri prav tako nastopa v videu, kjer odigra eno od vlog.”

“Vse naše skladbe so v prvi vrsti odraz naših osebnih izkušenj in izhajajo iz načina, kako sami sprejemamo realnost, ki nas obdaja”, pravi skupine in nadaljuje: “Ritual je sprostitev notranje, primarne energije skozi glasbo, besede, plese in podobe. In del te energije smo želeli deliti z vami.”

Album osmih skladb pripoveduje o bogovih in heroji, ki so se rodili pred stoletji in ohranili v tradicionalnem izročilu, skozi unikatno zvočno izkušnjo, ki jo duo sam po sebi označuje kot šamanski mračni folk.

“Na Ritual povleče Nytt Land s peresno lahkoto poslušalca v starodavni svet tradicije instrumentalov igranih le s tolkali, kot tudi tradicije petja,” dodaja duo in nadaljuje: “Kar se tematike tiče odmeva v zgodbah svet nordijske mitologije ter zbirke nordijskih poemov Edda.”

Album “Ritual” lahko že prednaročite.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki