Octarine Sky – nova zasedba Simona Phillipsa, Guthrie Govana ter zasedbe Potter’s Daughter!

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2015
0 101

Octarine Sky, nova super progresivna rock zasedba, ki jo zastopajo famozni britanski bobnar Simon Phillips (Protocol, Toto, Mike Oldfield,..), nič manj britanski in famozni kitarski as Guthrie Govan (The Aristocrats, Steven Wilson,…) ter člana ameriške progresivne rock zasedbe Potter’s Daughter, bodo 5. 11. 2021 izdali studijski prvenec z nazivom “Close To Nearby”.

Znana sta seznam skladb in naslovnica albuma (spodaj) na katerem sodeluje z ekipo tudi kitarist Amit Chatterjee.

Do formacije te senzacionalne zasedbe je prišlo potem, ko sta oba, tako Phillips, kot Govan, pričela sodelovati s članoma zasedbe Potter’s Daughter, to je pevko in klaviaturistko Dyanne Poitter Voegtlin ter producentom in glasbenikom Janom Christiano, saj je bil sprva načrtovan novi Potter’s Daughter album. Stvari so se skozi sodelovanje tako razbohotile in razvile, da je iz skupnih vaj in preigravanj, nastala nova skupina.

Album “Close To Nearby”, ki ga je produciral in aranžiral Jan Christiana, za miks pa poskrbel Simon Phillips, bo dostpen sprva digitalno in kot CD, še pred koncem leta pa bo bil izdan tudi, kot vinil (v količinsko omejeni nakladi).

Prednaročila albuma stečejo z 21. 9. 2021.

Octarine Sky: “Close To Nearby”
1. One
2. Rosewind
3. Night Sky/Into The Dream
4. The Mask
5. Midnight
6. VII
7. Hold

Na fotografiji: Simon Phillips med nastopom Protocol III., 11. 5. 2015, na zagrebškem prizorišču Green Gold Club (RockLine fotoarhiv 2006-2021, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega koncerta lahko preberete TUKAJ!


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki