Ozric Tentacles napovedujejo album “Lotus Unfolding”

foto: Glenn Povey 2023
0 24

Ozric Tentacles, britanski intergalaktični vse-instrumentalni popotniki, oziroma kultni predstavniki psihadeličnega, progresivnega in space rocka, se 20. 10. 2023 vračajo z novim albumom “Lotus Unfolding”, ki bo izšel pri založbi Kscope Records.

Album je bil posnet v studiu Blue Bubble, ki je v lasti skupine.

Album je posnel, napisal in produciral med letoma 2022 in 2023 šef skupine Ed Wynne, pri tem pa mu je pomagal njegov sin Silas Wynne. Zaključno masterizacijo zvoka je opravil Adam Goodlet, naslovnico za album pa sta prispevala Steve McKeown in Sally Clark.

Album “Lotus Unfolding” bo dostopen v različnih formatih in ga je že mogoče prednaročiti.

Album “Lotus Unfolding” so Ozric Tentacles posneli v pretežni navezi Ed Wynne (kitare, sintetizatorji in bas kitara) in Silas Wynne (modularni sintetizator, klaviature), poleg pa so sodelovali Brandi Wynne (bas kitara), Saskia Maxwell (flavta), Tim Wallander (bobni) in Paul Hankin (tolkala).

Predhodnik novega albuma “Space For The Earth” je izšel v oktobru 2020 (RockLine recenzija).

Znan je seznam skladb na albumu “Lotus Unfolding”;
1. Storm In A Teacup
2. Deep Blue Shade
3. Lotus Unfolding
4. Crumplepenny
5. Green Carnation
6. Burundi Spaceport

Ozric Tentacles veljajo danes za eno najbolj vplivnih britanskih zasedb. Ustanovljeni so bili ob solsticiju sredi Stonehenge Free festivala leta 1983, čez čas pa so postali prava psihadelična sila, ki je zapustila trajno sled na Glastonbury, pa tudi drugih festivalih. Kreativna vizija multi-instrumentalista Eda Wynnea in unikatna ‘tripoidna’ zvočna krajina skupine združuje pod isto streho privržence progresivnega rocka, psihadeličnega rocka in space rocka.


Ozric Tentacles – “Lotus Unfolding” (Kscope Records, 2023)
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki