Pattern-Seeking Animals predstavljajo novi album!

0 70

Pattern-Seeking Animals, ameriški progresivni rockerji, napovedujejo novi studijski album vsega pol leta potem, ko je izšel njihov studijski prvenec. Tako bodo dne 15.05.2020, izdali pri založbi InsideOut Music, svoj novi in že drugi studijski album z naslovom “Prehensile Tales”.

Pattern-Seeking Animals so kvartet, ki ga zastopata dva aktualna člana progresivcev Spock’s Beard in sicer vokalist ter kitarist Ted Leonard in basist Dave Meros, medtem ko preostanek ekipe zapolnjujejo še nekdanji Spock’s Beard bobnar Jimmy Keegan ter glavni pisec poezije in aranžmajev, to je klaviaturist John Boegehold, katerega glasbena kariera je sicer globoko povezana s sodelovanjem s Spock’s Beard.

“S pisanjem glasbe za novi album sem pričel takoj potem, ko je izšel naš studijski prvenec”, pravi Boegehold, ki je tudi producent novega albuma in nadaljuje: “Pri tem sem želel spremeniti nekoliko pristope aranžiranja, ki jih sicer praviloma uporabljam ter se pri tem nasloniti na nekaj različnih glasbenih vplivov, pri čemer pa sem pazil, da se pretirano ne oddaljim od osnovne glasbene usmeritve, ki jo goji naša skupina.”

“To je še ena zbirka drznih aranžmajev in muzikalične nalezljivosti” dodaja vokalist Ted Leonard, za katerega ljubitelji progresivnega rocka in progmetala vedo povedati, da je sicer tudi vokalist trenutno dlje časa mirujoče ameriške zasedbe Enchant.

Seznam skladb na albumu “Prehensile Tales” gre takole:
1. Raining Hard In Heaven
2. Here In My Autumn
3. Elegant Vampires
4. Why Don’t We Run
5. Lifeboat
6. Soon But Not Today

Prehensile Tales, naziva albuma si je domislil Boegehold, potem ko se je “igral” z besednimi premetenkami, bo dostopen kot dvojni vinilni album, z dodatnim CDjem, količinsko omejeni CD ter na digitalnih platformah.


Pattern-Seeking Animals – Prehensile Tales
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki