Pelhan z novim singlom “Prvi ples”

Pelhan 2024 (press/promo)
0 243

Glasbena skupina Pelhan predstavlja svoj najnovejši single, ki nosi naslov ‘Prvi ples’. Skladba je plod ustvarjalnosti Aleša Pelhana, frontmana skupine, bobnarja Simona Misleja in basista Mateja Likarja, ki navdušujejo s svojo glasbeno inovativnostjo ter strastjo do ustvarjanja. Aleš Pelhan poje skladbo v duetu z ženo Ano Prijatelj Pelhan. Prav njej je skladba tudi posvečena. Kaj pesem prinaša in kaj lahko pričakujemo v njihovem glasbenem svetu?

Pesem, ki vam bo ogrela srce
Pelhanov novi single “Prvi ples” je nekaj posebnega. Besedilo, ki ga podpisuje Aleš Pelhan, nas popelje v čaroben svet pozitivnih vibracij, kjer se prepletajo čustva, strast in ljubezen. Skozi glasbo in besedila nam bend Pelhan ponuja priložnost, da se prepustimo čarom prvega plesa.

Pesem govori o ljubezni, strasti in povezanosti med dvema osebama, ki ju prežema pozitivna energija.

Vzdušje polno pozitive
Z besedilom, ki pravi “Iz mene buta pozitiva, v obtoku liter endorfina,” se ‘Prvi ples’ začne kot raziskovanje pozitivnega duha in energije. Pelhan nas vabijo, da se prepustimo tem občutkom in plesu, ki nas bo ogrel in napolnil z navdihom.

Sporočilo pesmi je povezanost skozi glasbo
Pesem ‘Prvi ples’ govori o povezanosti med dvema osebama, ki ju prežema strast in želja po bližini. Besedilo opisuje trenutke, ko se dva čutita najbližje en drugemu. To je pesem o ljubezni, ki se neustavljivo razvija, in prvem plesu, ki ga bosta zaplesala skupaj.

Energična glasba
Bend Pelhan je za to pesem izbral živahno glasbeno spremljavo, ki odraža vzdušje ljubezni in strasti. Melodija se prepleta s čustvi, kar ustvarja posebno glasbeno doživetje, ki prevzame.

Plesna energija
Besedilo pesmi nas vabi, da se prepustimo plesu in strasti. Ta ‘najin prvi ples’ je simbol za začetek nečesa novega in vznemirljivega. Bend Pelhan nas spomni, kako pomembno je uživati v trenutku in se prepustiti občutkom. Ko se prepustimo tej glasbi, postanemo eno z njo. ‘Prvi ples’ je pesem, ki nas spomni, kako čudovito je biti zaljubljen in kako močno lahko glasba vpliva na naše srce. Ob tej glasbi si lahko dovolimo, da nas prevzamejo čustva.

Pesem ‘Prvi ples’ je radijsko premiero doživela 7. februarja na Val 202 v izboru glasbenega urednika Andreja Karolija, videospot pa si lahko pogledate na Youtube. Skladba je dostopna tudi na vseh pretočnih glasbenih platformah kot so Spotify, Apple Music, Deezer idr.

Bend Pelhan lahko spremljate tudi na družbenih medijih Instagram in Facebook

Člani benda
Aleš Pelhan – vokal, kitara
Matej Likar – bas
Simon Mislej – bobni

Za koga je prvi ples? Kaj je prvi ples? 
Prvi ples lahko pomeni več stvari. V prenesenem pomenu je to lahko prva izkušnja z neko stvarjo oz. z nekom, ali pa konkretno trenutek, ko prvič zaplešeš z osebo in se ob dotiku sprožijo emocije,  ki so lahko pozitivne, lahko pa tudi negativne. V našem primeru so emocije pozitivne in skladba opisuje moment ko dva mlada, ki sta se zaljubila na prvi pogled, stopita na plesišče, se prvič dotakneta, zbližata in začutita, da bosta življenje preživela skupaj. 

Povejte kaj več o spotu, kdo nastopa? Kako je nastajal in kje ste snemali?
Snemanje videospota je bilo celodnevno in je obsegalo skrbno načrtovanje lokacije, luči, kadrov, scenarija in posebnih gostov. Videospot smo posneli v glavni dvorani dvorca Zemono.

Aleš Pelhan poje skladbo v duetu z ženo Ano Prijatelj Pelhan. Prav njej je skladba tudi posvečena. V videospotu sodelujejo gostje, ki igrajo žensko zasedbo ritem sekcije: na basu Erika Sever, na bobnih Erika Kovačič. Saksofon je v videospotu odigrala Liza Skrt.

K sodelovanju smo povabili tudi izjemen plesni par, zakonski par, svetovnega prvaka Miša Cigoja in njegovo ženo Svetlano Cigoj. 

Zadnji single je netipičen za band Pelhan. Kako to? 
Skladba ‘Prvi ples’ je lahkotna, igriva, plesna. Malo odstopa od značilnega udarnega hard rock – blues pristopa, ki ga Pelhan igramo.

Za izbiro te pesmi kot novega singla smo se odločili, ker domnevamo, da bi pesem znala biti všeč širšemu slovenskemu občinstvu. Torej tudi tistim, ki ne prisegajo na trde rokerske melodije.

Zadnji single napoveduje album? Kdaj ga lahko pričakujemo? Ga boste predstavili tudi v živo? 
Prvi ples je praktično že šesti single iz prihajajočega 2. albuma, ki bo uradno izšel aprila letos. Predstavitveni koncert bo 20.4.2024 v Mladinskem centru Hiša mladih v Ajdovščini. Plošča bo v celoti objavljena 14 dni pred predstavitvenim koncertom na vseh digitalnih platformah. Na dan koncerta pa bo možno kupiti album v fizični obliki. Poleg CD-jev pa v stari rockerski maniri tudi majice benda.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki