Peter Gabriel predstavlja single “This Is Home (Dark-Side Mix)”

foto: Nadav Kander 2022
0 40

Peter Gabriel, sloviti britanski kantavtor in nekdanji prvi glas nič manj slovitih progresivnorockovskih ikon Genesis, predstavlja novi single s prihajajočega samostojnega studijskega albuma “i/o”. Gre za skladbo This Is Home v ‘dark side’ miksu, ki jo lahko preverite spodaj.

Tokrat se je Peter odločil, da izda ob polni luni single v ‘dark side’ miksu. Doslej je veljalo da izhajajo singli v dark side miksih ob praznih lunah. No deseti single s prihajajočega albuma pa je pri tem izjema. Peter napoveduje izid singla v bright side, kot tudi in-side miksu sredi letošnjega oktobra.

Dolgo pričakovani novi studijski album Gabriela prihaja 21. let po njegovem zadnjem albumu “Up”, ki je vseboval originalni avtorski material. Njegov izid se bo odzival na lunarne faze, saj načrtuje Gabriel izdajati ob vsaki polni luni v letošnjem letu po en nov single.

Izidi vseh Gabrielovih singlov vezanih na promocijo albuma “i/o” so napovedani ob polnih lunah. Ob praznih lunah pa izhajajo njihove verzije v ‘dark-side’ miksu.

Olive Tree različico v ‘bright side’ miksu je tako po dveh tednih nasledila še ‘dark side’ različica, še pred koncem letošnjega avgusta pa gre pričakovati izdajo novega singla, saj le ti izhajajo ob polnih lunah, letošnji avgust pa bo imel kar dve. Novi single je tako pričakovan čez 28. dni.

Spodaj lahko preverite tudi devetminutni video v katerem razlaga Peter Gabriel ozadje izbire novega singla ter njegovega izida ob avgustovski polni luni ter ostale s tem povezane zanimivosti.

Gabriel je v februarju 2023 predstavil single The Court. Točneje verziji v ‘temnem’ in ‘svetlem’ miksu (obe spodaj), še prej pa je napovedal nov studijski album “i/o” s singlom Panopticom (Bright Side Mix), ki mu je sledila še ‘temna’ različica Panopticom (Dark Side Mix). V marcu 2023 je sledil še tretji single Playing For Time, ki ga je Peter Gabriel prav tako predstavil v obeh verzijah miksa. Svetlem in temnem. Podoben trend je v mesecu aprilu nadaljevala naslovna skladba albuma, ki ji je v maju sledil single Four Kind Of Horses, v juniju Road To Joy, julija pa smo prejeli še single So Much.

Na albumu sodeluje z Gabrielom garnizon cenjenih in vrhunskih glasbenikov. Za elektronska ‘pregrianjala’ je poskrbel Brian Eno, spremljevalne vokale je prispeval Ríoghnach Connolly iz zasedbe The Breath, svoje prispevke pa so dodali k albumu še dolgoletni spremljevalci glasbene kariere Petra Gabriela: Tony Levin, David Rhodes in Manu Katché. Spremljevalne vokale je prispevala mdr. tudi Petrova hčerka Melanie Gabriel. Orkestralne aranžmaje sta prispevala John Metcalfe in Peter Gabriel, posneti pa so bili v londonskem studiu British Grove s strani številnih glasbenikov, ki so nekoč zastopali New Blood Orchestra.

Čeprav datum izida novega Gabrielovega albuma ni znan, pa se je sloviti glasbenik 18. 5. 2023 že odpravil na novo evropsko turnejo.

Doslej izdani singli so v digitalnem formatu že dostopni.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki