“Phil Lynott: Songs For While I’m Away” – videodražilec in masivni Thin Lizzy zaboj šestih diskov!

0 105

Včeraj bi pokojni in ikonski vokalist, basist, komponist in ustanovitelj irskih rock’n’roll legend Thin Lizzy Phil Lynott dopolnil 71 let. Če bi jih dočakal seveda.

Že nekaj mesecev pa je zunaj tudi novica, da se na obzorju poraja novi filmski dokumentarec imenovan “Phil Lynott: Songs For While I’m Away” o sloviti irski rock ikoni. Da bi obeležili 71 let od rojstva pokojnega Lynotta, so Break Out Pictures in Eagle Rock Films objavili reklamni videodražilec za film, ki ga lahko predvajate spodaj.

Videodražilec prikazuje mladega Phila Lynotta na odru in komentarje oziroma inserte pripovedi, ki s strani treh nekdanjih Lynotovih Thin Lizzy pajdašev: Scotta Gorhama, Erica Bella in Darrena Whartona (Dare), kot tudi Jamesa Hetfielda (Metallica), Adama Claytona (U2), Hueya Lewisa in Suzi Quatro.

Datum kdaj bo film “Phil Lynott: Songs For While I’m Away” uradno dosegel kinodvorane, še vedno ni znan, bo pa to kaj kmalu v začetku letošnje jeseni. Film je režiral Emer Reynolds. Reynoldsu so se pri pripravi filma pridružili producenta Alan Maher in John Wallace iz podjetja Cowtown Pictures, kot tudi Peter Worsley iz podjetja Eagle Rock Films.

Reynolds pravi: “Celo življenje se štejem za velika oboževalca skupine Thin Lizzy, zato je zame velika čast, da sem dobil priložnost upodobiti in oživeti na velikem platnu edinstveni portret vodje, pevca, basista in komponista Philipa Lynotta.”

Datum kdaj izide film, bo znan kmalu.

Tu še ni konec novosti. Založba UMC je obelodanila, da bo 23. 10. 2020 izdala masivni zaboj šestih diskov zasedbe Thin Lizzy z naslovom “Rock Legends”.

“Rock Legends” bo obeležil 50 let, ki so minila od ustanovitve in začetkov delovanja skupine Thin Lizzy. Na šestih diskih in DVD-ju, bo skupaj 99 skladb, med njimi kar 74 takšnih, ki doslej še niso bile uradno nikdar izdane. Izdaja tega masivnega zaboja historično sledi kariernemu preseka delovanja in ustvarjanja Thin Lizzy.

Izbor materiala, ki je našel prostor na “Rock Legends” sta podrobno predhodno preverila in prebrala nekdanji Thin Lizzy kitarist Scott Gorham in ekspertni izvedenec glasbe Thin Lizzy Nick Sharp, pri čemer sta preverjala zbirko novo odkritih posnetkov skupine. Zvok vsega materiala na “Rock Legends” je doživel tudi novo masterizacijo s strani Andyja Pearceja in bo vseboval demo posnetke, radijske nastope, koncerte izvedbe skladb, njihove radijsko editirane verzije, itn …

DVD bo vseboval BBC-jev dokumentarec “Bad Reputation” in Thin Lizzy koncert iz leta 1976, ko je skupina nastopila v televizijski oddaji, ki jo je vodil Rod Stewart z naslovom “A Night On The Town”.

Poleg vse glasbe, bo zaboj vseboval tudi replike turnejskih programov, Lynottovih pesmaric, štiri ponatise Thin Lizzy naslovnic umetnika Jima Fitzpatricka in knjigo s komentarji vseh članov skupin, ki so igrali z Lynottom.

Vsekakor se knjiga ne izogne niti poglobljenih komentarjev s strani velikih privržencev Thin Lizzy, ki so: Slash, Lemmy, Joe Elliot, Geddy Lee, James Hetfield, Ian Gillan, Henry Rollins, Billy Corgan, Bobby Gillespie, Craig Finn, John McEnroe in Pat Cash.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki