Plateau z novim singlom “Reka”

Plateau 2024
0 45

Zgodnjegimnazijska simpatija je posadila seme počasne, intimne in osebne ljubezenske izpovedi imenovane Reka. Valček primerja moč muze s tokom novomeške reke Krke, ki se neumorno oklepa mesta, tako kot so neomajne misli na dekle, v katero se je protagonist balade zaljubil.

Ob kulturnem prazniku Plateau-jčki torej predstavljajo novi single z naslovom Reka, ki je poleg skladbe Mali princ tudi ena prvih, ki so jo ustvarili kot bend. Gašper, Martin, Aljaž in Andrej  dodajo še, da imata skladbi od nekdaj povezavo, saj, da gre za takoimenovani “novomeški sound”  in, da obe govorita o isti Gašperjevi muzi.

Na dan žena torej sledi nadaljevanje video zgodbe incidenta, ki so ga na strehi bloka na Kandijski cesti v Novem mestu posneli po resničnem incidentu s policijo, a dodatnih izjav člani zasedbe ne dajejo in dogodka ne želijo obešati na veliki zvon. Zatorej muzika. 

Avtor besedila in glasbe: Gašper Turk
Aranžma: Plateau (Gašper Turk, Martin Koncilija, Aljaž Ogulin, Andrej Kaferle, Anže Repovž)
Mix in mastering: Robi Bulešić
Posneto v Beartracks recording studio (Robi Bulešić in Primož Velikonja)
V videospotu nastopajo: Plateau, Franci Kek in Sašo Đukić (Milice)
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki