Preminil je Randy Rand – originalni basist skupine Autograph!

Autograph/Facebook 2022 (promo/press)
0 83

Randy Rand, ustanovni član glam metal in hard rock senzacije osemdesetih Autograph, je preminil. Novico je potrdila skupina preko socialnih omrežij.

Del uradne izjave, ki jo lahko v celoti preverite, navaja: “Z veliko žalostjo in težino v srcih oznanjamo, da nas je nepričakovano zapustil naš spoštovani prijatelj in ustanovni član skupine Autograph Randy Rand.

Randy je preminil ob prisotnosti njegove večne ljubezni – prelepe Regine Rand ter ostalih članov družine.”

Pisala so sedemdeseta, ko je Rand nastopal z losangeleško klubsko zasedbo Wolfgang, potem pa je leta 1984 ustanovil Autograph. Ustanovni člani so bili tudi: kitarist Steve Lynch, pevec Steve Plunkett, klaviaturist Steven Isham in bobnar Keni Richards. Prijateljstvo Randa z Davidom Lee Rothom je omogočilo Autograph, da so svoje prve koncertne nastope opravili, kot predskupina Van Halen. Še pred slklenitvijo prve pogodbe, je sledil meteorni vzpon, saj je skupina posnela in izdala hit single Turn Up The Radio, ki je doživljal na MTV-ju masovno predvajanje.

Autograph so izdali še dva albuma, vendar sta ostala oba v senci izjemno uspešnega prvenca “Sign In Please”.

Autograph so razpadli zavoljo velikih prekretnici v favoriziranju slogovnih usmeritev s strani glasbene industrije oziroma potem, ko so široko odprli vrata sodelovanju s skupinami, ki so igrale ‘grunge’. Skupina se je obnovila leta 2013, v nekoliko spremenjeni postavi, saj je Isham preminil leta 2008, pevec Plunkett pa ni želel biti del oživljanja novih Autograph. klaviaturist Richards pa je skupino zapustil leta 2014. Autograph so leta 2016 vseeno izdali EP “Louder”, ki mu je leta 2017 sledil album “Get Off Your Ass”.

Leta 2019 je Steve Lynch zapustil Autograph, tako da je Rand ostal edini originalni član skupine. Autograph so zadržali aktivnost ter nastopali v septembru 2019 po ZDA v družbi spremljevalne skupine Stephena Percyja (sicer pevca Ratt) ter Quiet Riot.

Vzrok Randove smrti ni znan. Leta 2017 je preminil tudi originalni Autograph bobnar Keni Richards.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki