Prihaja album “A Light on the Hill” – posvetilo originalnemu Genesis kitaristu Anthonyju Phillipsu!

0 94

“A Light on the Hill: A Tribute to the Music of Anthony Phillips” je novi album, ki ni posvečen le liku in delu originalnega Genesis kitarista Anthonyja Phillipsa, pač pa tudi darilo s strani nemškega Genesis fan kluba Anthonyju za njegov sedemdeseti rojstni dan, ki ga legendarni kitarist in komponist praznuje na današnji dan 23. 12. 2021.

“A Light On the Hill” vsebuje štirinajst predelav avtorskih klasik Anthonyja Phillipsa, za katerim stoji garnizon štirinajstih nemških glasbenikov, ki so se za to idejo povezali v virtualno alianso imenovano The Ant Band.

To ni vse. Pri pripravi te glasbene zbirke je sodeloval v vlogi posebnega gosta tudi Steve Hackett, ki je za skladbo “F Sharp” položil fascinanten kitarski solo. “F Sharp” sicer velja za zgodnjo verzijo kasnejše Genesis klasike “The Musical Box”.

Ta album vsebuje tudi nekaj skladb, ki doslej še nikdar niso bile izdane, in sicer: “Study No.1 in E Maj” ter “Moon’s Lament for the Sun” (gre za vokalno verzijo skladbe “Moonfall”).

Zbirko spremlja tudi spremni esej, ki ga je prispeval Jonathan Dann, sicer glasbeni arhivist, ki je v zvezi s tem posvetil veliko pozornosti tudi glasbenemu liku Anthonyja Phillipsa.

Album “A Light On the Hill” bo izšel 14. 1. 2022, lahko pa ga že prednaročite.

Seznam skladb na “A Light On the Hill” se glasi:
1. Sistine (3:45)
2. F Sharp (Ft. Steve Hackett) (2:57)
3. Sanctuary (4:01)
4. God If I Saw Her Now (3:36)
5. She’ll Be Waiting (4:10)
6. Study No. 1 in E maj (Excerpt) (2:54)
7. Unheard Cry (3:42)
8. Salmon Leap (from ‘Scottish Suite’) (4:12)
9. Postlude: End of the Season (0:38)
10. Stranger (4:24)
11. Lucy: An Illusion (3:41)
12. Moon’s Lament for the Sun (from ‘Masquerade’) (4:26)
13. Master Of Time (4:05)
14. Slow Dance (Excerpt from Part 1) (5:23)


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki