ŽEN s “Krizantemo” zaokrožile letošnje leto

0 52

Zagrebški indie-post-rock trio ŽEN nam ob zaključku leta poklanja pesem ‘Krizantema’, drugi singl in videospot s prihajajočega, četrtega studijskega albuma, katerega izid je napovedan za pomlad 2022.

Komad Krizantema je inspiriran z vsem, kar se odvija v ciklusih. Zgodba o krogu življenja, stalnem gibanju in transformaciji energije. Nič ne izgine, samo menja svojo pojavno obliko. To je bilo tudi ustvarjalno izhodišče za videospot, ki ga podpisuje kreativni tandem Marina Uzelac in Nevena Stanić, ki je skupaj ustvaril že številne videospote za skupine kot so Koala Voice, Ti, Nežni Dalibor, Seine i Ana & The Changes.
 

Marina Uzelac je kreativni proces nastanka videospota za Krizantemo zaokrožila takole: »Videospot je narejen v tehniki, ki je najbližja temu, kar se imenuje ‘Liquid Light Show’ in vključuje sloje vode, barv, črnila, olja, itd., ki se gibljejo preko grafoskopa ter ob tem ustvarjajo različne vzorce in oblike. V začetku sva imele idejo, da bova za videospot kombinirale različne tehnike, ker sva se bale, da bo dolgočasno to gledati pet minut. Toda tekom ustvarjanja in eksperimentiranja, ter hkratnega montiranja materijala, postalo nama je jasno, da se ta tehnika fantastično kombinira z zvokom benda, ter da lahko samo s pomočjo grafoskopa prenesemo energijo in dinamiko Krizanteme.«  
 

Pesem je posneta v Tralala studiu, ki je domač studio zasedbe ŽEN. Komad je zmiksal Saša Rajković – Zarkoff, s katerim bend sodeluje že več let, še posebej od zadnjega albuma Sunčani ljudi. Za mastering je poskrbel nizozemski producent Martijn Tyrell, ki je na elektronski sceni bolj poznan kot Alden Tyrell.

Nov singl Krizantema je trenutno dostopen za download in stream na Bandcamp, na vseh ostalih streaming platformah pa bo na voljo od 24.12. naprej.

Website / Bandcamp / Facebook / Instagram


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki