Primal Fear predstavljajo video in single “If Looks Could Kill”

Atomic Fire Records 2023
0 65

Primal Fear, dolgoživi nemški power metalci, so 1. 9. 2023 izdali nov studijski album “Code Red”, ki je izšel pri nemški založbi Atomic Fire Records.

Skupina je po novem objavila video osvežene verzije skladbe If Looks Could Kill, ki v izvirniku pripada zasedbi Heart. Adaptacijo te skladbe je skupina izdala prvič že leta 2018, v svežnju dodatnih skladb, ki niso našle prostora na takrat aktualnem “Apocalypse” (Atomic Fire Records). Skupina je po novem to priredbo posnela znova in jo zvočno konkretizirala – osvežila. V novi podobi jo lahko torej preverite spodaj.

Iz albuma “Code Red” so Primal Fear predstavili doslej single: Cancel Culture, Another Hero in Deep in the Night (vsi spodaj).

Skupina je leta 2022 obeležila 25. let nepretrganega delovanja, zaigrala na izbranih koncertih ter poskrbela za ponatis prvenca “Primal Fear”, v ozadju pa je nastajal material za novi album.

Novi album je ponovno produciral basist skupine Mat Sinner, za ko-produkcijo sta poskrbela vokalist Ralf Scheepers ter kitarist Tom Naumann. Za končna miks in masterizacijo so Primal Fear tudi tokrat izbrali svojega dolgoletnega zaveznika in izkušenega danskega producenta Jacoba Hansena, ki je svoje delo opravil tam kot po navadi, v svojem Hansen studiu na Danskem.

Naslovnico novega albuma skupine je ustvaril  Stan W. Decker.

Izid novega singla in videa sovpada z današnjim pričetkom skupne turneje Primal Fear in U.D.O. Prvi koncert drugega dela “Code Red” turneje bodo fantje odigrali danes v nemškem Obertaulingu, zadnjega pa 10. 3. 2024 v švicarskem Prattelnu.

Na novi turneji bo skupini pomagal na poziciji bobnarja Andre Hilgers!

Mat Sinner komentira: “Svet se nahaja na robu prepada, katastrofe sledijo druga za drugo. ‘Code Red’ je naše doumevanje sedanjosti, pa tudi naslov novega in skupno 14. studijskega albuma Primal Fear, ki bo izšel na dan začetka turneje, to je 1. 9. 2023. Glede na njegov naslov bo to težak, udaren in brezkompromisen album – 110% Primal Fear!”

Album “Code Red” lahko vsekakor še vedno naročite v slehernem izmed zaželenih formatov.


Primal Fear – “Code Red” (Atomic Fire Records, 2023)
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki