Queen bodo deležni knjige “Queen: The Neal Preston Photographs”

0 191

Queen bodo prejeli novo knjigo z naslovom “Queen: The Neal Preston Photographs”, ki bo osredotočena na bogato fotografsko zbirko njihove kariere legendarnega rock fotografa in avtorja knjige Neala Prestona.

Neal Preston se je, kot uradni fotograf, pridružil skupini Queen v ključnih trenutkih njene kariere, ko so Queen polagoma preraščali v eno največjih rock skupin vseh časov.

Knjiga “Queen: The Neal Preston Photographs” dokumentira skozi fotografije vzpon in padec skupine Queen. Preston je ob budnem očesu obeh aktivnih članov Queen, to je Briana Maya in Rogerja Taylorja, izbral preko 300 fotografij – med njimi je kup takšnih, ki še niso bile nikdar objavljene. Preston je prispeval tudi spremni esej, ki bo del te knjige. “Queen: The Neal Preston Photographs” bo izšla v letošnjem oktobru pri založbi Reel Art Press.

Neal Preston se je Queen pridružil leta 1977 prej pa je bil na turnejah z Led Zeppelin. Od začetka svojega sodelovanja s Queen, mu je skupina dovolila, da se je lahko gibal vsepovsod, kjer so se nahajali člani zasedbe, pri čemer je imel za svoje delo vso zahtevano svobodo. Tako ni njegovemu pogledu ušel niti en trenutek v življenju zasedbe Queen.

Preston, ki mu je bil v zibelko položen dar izjemnega opazovalca, se je hitro spoprijateljil z vsemi člani skupine Queen, njegove fotografije pa izžarevajo na moč iskreno slikovitost in karizmatičnost vseh štirih osebnosti tega znamenitega kvarteta. Kmalu je postal del Queen družine, Freddy Mercury pa mu je nadel vzdevek “Linda Lens”.

Preston je povedal: “Queen so me naučili nekaj izjemno pomembnega. Dobro je kljub vsemu še vedno le dobro, super pa le super. Ob vsem tem pa vselej obstaja prostor, da lahko prekosiš samega sebe.”

May dodaja: “Neal je posedoval veščino in talent ali čut, če želite, da se je vselej znašel ob pravem trenutku na pravem mestu. Postal je del življenja skupine.”

“Queen: The Neal Preston Photographs” pokriva nekatere najbolj pomembne turneje skupine Queen in sicer: severnoameriški del “News Of The World” turneje leta 1977, pa južnoameriški turneji “Bites The Dust” in “Gluttons For Punishment” leta 1981, prav tako je bil Neal prisoten na famoznem Live Aidu leta 1985, knjiga pa zaokrožajo fotografije evropske “The Magic” turneje leta 1986, ki je bila zadnja turneja Freddie Mercuryja.

Preston je v karieri fotografiral, ob omenjenih Queen in Led Zeppelin, tudi za: The Who, Brucea Springsteena, Michaela Jacksona, Fleetwood Mac in Whitney Houston. Bil je tudi uradni fotograf Live Aida na Wembleyskem stadionu leta 1985, kot tudi uradni fotograf “A Conspiracy Of Hope” turneje, ki jo je sponzoriral Amnesty International leta 1988, katere del so bili tudi “sveti trije kralji” Bruce Springsteen, Sting in Peter Gabriel.

Preston je dolga leta fotografiral za revijo People, njegove fotografije krasijo kup naslovnic znanih revij, kot mdr. Newsweek, Time in Rolling Stone. Fotografiral je kar šest Olimpijad, bil prisoten s svojo opremo na tekmah boksa v težki kategoriji, NBA košarki, svetovnih nogometnih prvenstvih, ameriški Baseball ligi in prireditvah v umetnostnem drsanju.


Queen: The Neal Preston Photographs
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki