Queen Golem predstavljajo single “Guidance By Light”

Queen Golem 2023 (press/promo)
0 15

Queen Golem, belgijski progresivni metalci, predstavljajo novi single za skladbo Guidance by Light. Preverite ga lahko spodaj.

Queen Golem so progresivni metalci iz belgijskega mesta Roeselare, ustanovljeni leta 2019.

Konec leta 2021 so izdali studijski prvenec “Nomadic”. Njihov glasbeni slog je mogoče okarakterizirati kot progresivni metal v katerega vmešavajo tehnične elemente in elemente eksperimentalne glasbe, k vsemu pa dodajajo dotik ambientalne glasbe. K temu je treba prišteti njihovo unikatno podajanje sporočil v verzih, ki se briljantno ujema z glasbeno naravo skupine.

Novi single Guidance by Light, ki je izšel na včerajšnji petek 20. 1. 2023, pa je tudi zadnji v karieri s pevcem Simonom Clementom, ki se je odločil skupino zapustiti in se posvetiti drugim izzivom v svetu glasbe.

Queen Golem se ob tem ne ustavljajo. Žene jih dalje srž po odkrivanju navidezno (in na posluh) nepremostljivih barier, s čimer zagotavljajo v svojem ekspresionizmu vseskozi dovolj posebno glasbeno naravo, ki privlači ljubitelje progresivnega metala.

Queen Golem so:
Simon Clement – vokal, besedila
Siebe Vanderheere – bobni
Glenn D’Hondt – bas kitara
Jonas Vandewalle – kitara


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki