Rage predstavljajo single in video “Toxic Waves”

foto: Oliver Bob 2023
0 41

Rage, kultna hamburška heavy metal zasedba, ki je 29. 3. 2024 izdala nov studijski album z naslovom “Afterlifelines” (RockLine recenzija), predstavljajo radijsko editirano verzijo singla Toxic Waves, ki ga spremlja tudi uradni glasbeni video. Single je na voljo spodaj.

Album “Afterlifelines”, ki je izšel pri nemški založbi SPV/Steamhammer Records, je kar dvojni. Na njem je skupno 21. skladb vključno z uvodom, interludijem in izhodom. Oba LP-ja zastopata različna pristopa aranžiranja in komponiranja glasbe.

Skupina je pred tem predstavila single Dying To Live, Cold Desire in Under A Black Crown. Vsi so na voljo spodaj.

V singlu Dying To Live gostuje tudi godalno-klavirska sekcija, ki jo zastopajo: Marco Grasshoff (klavir), Aland Kalaf (violina) in Sebastian Weibels (violina).

Peter “Peavy” Wagner, ultimativni šef, prvo grlo in basist skupine Rage razlaga: “Prvi album se imenuje ‘Afterlife’ in ga zastopajo skladbe, ki smo jih posneli kot trio, medtem ko se na drugem albumu z naslovom ‘Lifelines’, nahaja material opremljen s klasičnimi orkestralnimi aranžmaji.”

Peter ‘Peavy’ Wagner in ostala dva kompanjona aktualne Rage postave Jean Bormann (kitara) in Vassilios ‘Lucky’ Maniatopoulos (bobni), so posneli preko 94. minut nove glasbe, vključno z 20. minutno sklepno suito. Da bi olajšali težko čakanje privržencev na novo ploščo. so se pri založbi Steamhammer / SPV odločili izdati v januarju 2024 tri vodilne single s prihajajočega novega albuma.

Skupina je za prihodnje leto že zabukirala kreposten sveženj koncertov na globalnem nivoju, ob koncu julija 2024 bodo Rage nastopili mdr. tudi v Sloveniji oziroma na velenjskem Metaldays festivalu.

Leto 2024 bo za Rage v vsem zelo posebno, saj praznuje skupina v tem letu 40. obletnico delovanja.

Album “Afterlifelines” bo dostopen v različnih formatih in ga lahko že naročite.

Seznam skladb na albumu “Afterlifelines” je sledeč:
CD1
1. In The Beginning
2. End Of Illusions
3. Under A Black Crown
4. Afterlife
5. Dead Man’s Eyes
6. Mortal
7. Toxic Waves
8. Waterwar
9. Justice Will be Mine
10. Shadow World
11. Life Among The Ruins

CD2
1. Cold Desire
2. Root Of Our Evil
3. Curse The Night
4. One World
5. It’s All Too Much
6. Dying To Live
7. The Flood
8. Lifelines
9. Interlude
10. In The End

#rage #heavymetal #afterlifelines #metalmusic #metal


Rage – “Afterlifelines” (SPV/Steamhammer, 2024)
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki