Rage predstavljajo video in single “Under A Black Crown”

foto: Oliver Bob 2023
0 61

Rage, kultna hamburška heavy metal zasedba, bo 29. 3. 2024 izdala nov studijski album z naslovom “Afterlifelines”. Album bo kar dvojni, na njem se bo znašlo skupaj 21. skladb vključno z uvodom, interludijem in izhodom. Oba albuma zastopata različna pristopa aranžiranja in komponiranja glasbe.

Spodaj je na voljo prvi single s prihajajočega novega Rage albuma in sicer za skladbo Under A Black Crown, ki ga je režiral Mirko Witzki.

Peter “Peavy” Wagner, ultimativni šef, prvo grlo in basist skupine Rage razlaga: “Prvi album se imenuje ‘Afterlife’ in ga zastopajo skladbe, ki smo jih posneli kot trio, medtem ko se na drugem albumu z naslovom ‘Lifelines’, nahaja material opremljen s klasičnimi orkestralnimi aranžmaji.”

Peter ‘Peavy’ Wagner in ostala dva kompanjona aktualne Rage postave Jean Bormann (kitara) in Vassilios ‘Lucky’ Maniatopoulos (bobni), so posneli preko 94. minut nove glasbe, vključno z 20. minutno sklepno suito. Da bi olajšali težko čakanje privržencev na novo ploščo. so se pri založbi Steamhammer / SPV odločili izdati v januarju 2024 tri vodilne single s prihajajočega novega albuma.

Skupina je za prihodnje leto že zabukirala kreposten sveženj koncertov na globalnem nivoju, ob koncu julija 2024 bodo Rage nastopili mdr. tudi v Sloveniji oziroma na velenjskem Metaldays festivalu.

Leto 2024 bo za Rage v vsem zelo posebno, saj praznuje skupina v tem letu 40. obletnico delovanja.

Album “Afterlifelines” bo dostopen v različnih formatih in ga lahko že prednaročite.

Rage so že obelodanili datume nove svetovne turneje. V poletnem času letošnjega leta se bodo mudili tudi na številnih festivalskih prizoriščih stare evropske celine. 28. 7. 2024 bodo tako znova nastopili tudi v Sloveniji, ko se bodo zglasili na festivalu Metaldays v Velenju.

Seznam skladb na albumu “Afterlifelines” je sledeč:
CD1
1. In The Beginning
2. End Of Illusions
3. Under A Black Crown
4. Afterlife
5. Dead Man’s Eyes
6. Mortal
7. Toxic Waves
8. Waterwar
9. Justice Will be Mine
10. Shadow World
11. Life Among The Ruins

CD2
1. Cold Desire
2. Root Of Our Evil
3. Curse The Night
4. One World
5. It’s All Too Much
6. Dying To Live
7. The Flood
8. Lifelines
9. Interlude
10. In The End

#rage #heavymetal #afterlifelines #metalmusic #metal


Rage – “Afterlifelines” (SPV/Steamhammer, 2024)
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki