Rob Moratti predstavlja “I’m Falling” video in najavlja album “Paragon”

AOR HEAVEN RECORDS 2020
0 68

Rob Moratti, vrhunski kanadski vokalist, ki je v karieri prepeval v kanadski AOR senzaciji Final Frontier in prispeval vodilni vokal na album kultnih kanadskih art rockerjev Saga imenovan “Human Condition” (2009), bo pri založbi AOR Heaven Records, 30. 10. 2020, izdal svoj novi samostojni studijski album z naslovom “Paragon”.

Spodaj lahko že premierno prisluhnete prvemu singlu in videu za skladbo “I’m Falling”, ki se bo nahajala na prihajajočem novem Morattijevem albumu. Moratti je skladbo posnel v družbi vrhunske spremljevalne ekipe in sicer: kitarist Joel Hoekstra (Whitesnake, Night Ranger, Trans-Siberian Orchestra, Cher), bobnar Stu Reid, ritem/solo kitarist in klaviaturist Torben Enevoldsen in vrhunski basist Tony Franklin (Roy Harper, The Firm, Jimmy Page, Whitesnake, Blue Murder, Quiet Riot, Kenny Wayne Sheppard).

Rob Moratti je samostojni umetnik, ki je v devetdesetih letih vodil svojo skupino Moratti. Vokalist poseduje izjemen rang, prav tako pa je skozi leta razvil svojevrsten slog, ki se briljantno obnese in znajde v sferah melodičnega rocka in AOR glasbe, kot tudi art rocka in progresivnega rocka. Ob vstopu v novi milenij, je Moratti ustanovil skupino Final Frontier, ki so s serijo albumov vzbudili dovolj pozornosti zlasti na Japonskem in v Evropi, kjer so bili frekventni spremljevalci radijskih frekvenc. Vrhunski vokalist ni ostal preslišan niti v krogu multi-platinastih kanadskih rock ikon Saga, ki so ga leta 2008 povabili v svoje vrste in s katerimi je do vrnitve originalnega pevca Michaela Sadlerja posnel in izdal vrhunski album “Human Condition” (2009) ter kultni album “Heads Or Tails” (1985) v celotni koncertni izvedbi.

Rob Moratti se je kasneje posvetil samostojni karieri. Leta 2011 je izdal izvrstni album »Victory« (2011), ki mu je sledil leta 2016 nič slabši »Transcendence« (2016). Še prej je izdal album posvetila AOR legendam Journey »Tribute to Journey« (2015). V lanskem letu je izšel še tretji samostojni album »Renaissance« (RockLine recenzija TUKAJ), ki ga znova odlikuje bravurozna AOR finomehanika in je bil prvi album za založbo AOR Heaven.

Tudi novi album “Paragon” sledi tej zapuščini, z Robom pa so sodelovali pri skladanju albuma Ulrick Lönnqvist, Pete Alpenborg, Felix Borg, Ken Sandin in Torben Enevoldsen, ki je prispeval na album solo in ritem kitaro ter klaviature. Bas kitare je na albumu odigral Tony Franklin, bobne pa Stu Reid. Kot posebna gosta albuma se na albumu pojavljata kitarista Joel Hoekstra (Whitesnake, Trans-Siberian Orchestra, Night Ranger) in legendarni Ian Chrichton, sicer kitarist kanadskih rock velikanov Saga.

“Paragon” je produciral Rob Moratti, miks sta opravila Rob Moratti in Torben Enevoldsen, za masterizacijo izdelka, pa je prav tako poskrbel Rob Moratti.


Rob Moratti – I’m Falling (uradni video)
Rob Moratti – “Paragon” (naslovnica)
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki