Rush pripravljajo turnejsko retrospektivo

0 191

Rush, kanadski progrockovski velikani, napovedujejo izid nove knjige, ki se bo na skupno 416 straneh osredotočala izključno na tisti del dolgožive kariere te znamenite skupine, ki se nanaša na opravljene koncertne turneje.

Knjiga bo nosila naziv “Rush: Wandering The Face Of The Earth – The Official Touring History”, material pa sta zbrala skupaj avtorja
Skip Daly in Eric Hansen. Vsa reč je šla seveda skozi roke članov skupine, ki so zadevo v celoti odobrili.

V knjigi bodo zapisane prav vse set liste, citiane bodo tudi vse skupine, ki so delile odre skupaj z Rush, prav tako pa bodo vanjo vključene foto galerije, ki doslej še niso bile nikdar objavljene.

Knjiga izide 15.10.2019, pri založbi Insight Editions, predgovor je prispeval Les Claypool iz zasdbe Primus, ki so v začetku devetdesetih odpirali koncertne večere na Roll The Bones turneji skupine Rush. Sklepno besedo je za knjigo prispeval Stewart Copeland (The Police).

Sinopsa pravi sledeče: “Alex Lifeson, Geddy Lee in Neil Peart so prvič nastopili skupaj pred 11.000 obiskovalci leta 1974. Štirideset let potem, so na svoji poslednji turneji prodali skupaj 442.000 vstopnic. To je zgodba o vsem kar se je dogajalo vmes. To je zgodba o Rush.”

“Wandering The Face Of The Earth” se dotika celotne kariere skupine Rush od njenih skromnih začetkov, ko so nastopali v Torontu z okolico še kot barska zasedba in v šolskih gimnazijah, pa vse do vzpona med rock zvezde ter skupino, ki velja za eno izmed koncertno najbolj obleganih in kije razprodala največja koncertna prizorišča po celem svetu.

Rush so svoj zadnji koncert v karieri zaigrali, dne 01.08.2015 v Los Angelesu, v sklopu svoje R40 turneje, na kateri so obeleževali 40. let delovanja skupine.

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki