Russkaja prenehali z delovanjem!

foto: Markus Haas 2022
0 163

Russkaja, kultna avstrijska ska-punk rock zasedba iz Dunaja, ki že skoraj dve dekadi uporablja v svojem izrazoslovju uporabljajo sovjetsko ikonografijo, so se odločili, da prenehajo z delovanjem.

V uradnem sporočilu objavljenem na družabnih omrežjih, ki ga lahko v celoti preberete spodaj, se je skupina za takšno potezo odločila, da si zagotovi varnost, kar je povezano z vojno v Ukrajini.

Russkaja, ki bi morali nastopiti mdr. tudi v ljubljanskem Orto baru, v sklopu letošnje izdaje Ortofesta v nedeljo 23. 4. 2023, je septet, v katerem se nahaja šest glasbenikov in glasbenica, med njimi v Rusiji rojeni pevec in ukrajinski basist. Skupina je s kariero začela pred osemnajstimi leti. Skozi leta so s svojo glasbeno identiteto imenovano ‘ruski turbo folk metal’ postali mednarodno prepoznavni, kar velja tudi za severnoameriški prostor.

“Kljub našim prepričanjem smo dnevna tarča na družbenih omrežjih, češ da smo pro-ruska skupina,” so med drugim zapisali Russkaja na socialnih omrežjih.

“Sovjetska ikonografija je za vedno prizadeta in vojna v Ukrajini, ki se je začela 24. 2. 2022, nam več ne dovoljuje, da bi jo uporabljali kot vrsto satire,” so še napisali Russkaja.

Skupina je 3. 2. 2023 ravno izdala novi studijski album “Turbo Polka Party”, ki je izšel pri avstrijski založbi Napalm Records.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki