Savatage z jubilejnim ponatisom albuma “Japan Live ‘94”

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2010
0 71

Savatage, kultni floridski progresivni metalci, bodo 9. 8. 2024 deležni jubilejnega ponatisa svojega koncertnega albuma “Japan Live ‘94” (kot veleva naslov, je ta izšel originalno pred 30. leti). Za ponatis bodo poskrbeli pri založbi earMUSIC.

Ponatis tega koncertnega albuma bo tako prvič dostopen tudi na dvojnem vinilu in bo za razliko od prvotne originalne verzije izdaje, vseboval celoten koncertni posnetek iz nastopa na Japonskem, torej vseh 16. skladb repertoarja.

Prihajajoči ponatis tega koncertnega dokumenta je zadnji v celotnem katalogu ponatisov diskografskega opusa skupine, ki je prvi album “Sirens” izdala leta 1983, zadnjega “Poets & Madmen” pa leta 2001. Ponatise je v roke vzela založba earMUSIC, veliko pa so k temu pripomogle številne zahteve in želje privržencev skupine na globalni ravni, ki so dosegli tudi to, da je bila konec lanskega leta na dvojnem vinilu ponatisnjena zbirka koncertnih posnetkov iz obdobja delovanja skupine z originalnim kitaristom Crissom Olivo “Ghost In The Ruins – A Tribute To Criss Oliva” (ta je leta 1993 tragično preminil v prometni nesreči)!

Ponatis (2LP) albuma “Japan Live ’94”, ki ga bo spremljala bogato založena knjižica s spremnim esejem Claya Marshalla, neizdano fotogalerijo in raritetnim spominskim gradivom, lahko že prednaročite.

Na fotografiji: Šef skupine Savatage Jon Oliva med nastopom Jon Oliva’s Pain 15. 7. 2010 v sklopu prvega dne festivala Bang Your Head!!!, v nemškem mestu Balingen (RockLine fotoarhiv 2006-2024, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega dne festivala, lahko preberete TUKAJ!


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki