Michael Schenker najavlja zbirko “My Years With UFO”

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2019
0 71

Michael Schenker ne potrebuje posebne uvodne predstavitve. V enem stavku – gre za kitarista, ki sodi v ligo izbranih matadorjev kitarske igre, ki je navdihovala in še vedno navdihuje množice mladih kitaristov širom sveta. Možakar ni le legenda rock kitare, je kar ikona rock kitare. Sodi v ligo peščice največjih v rokovanju s šest-strunsko biblijo.

V letih po priključitvi k UFO, to je v obdobju med letoma 1972 in 1978, so UFO izdali s Schenkerjem v postavi klasike “Phenomenon”, “Force It”, “No Heavy Petting”, “Lights Out” in “Obsession”, leta 1979 pa še kronski dragulj te ere delovanja, to je koncertni album “Strangers In The Night”. Ti dosežki ne bi nikdar bili tisto kar so postali zahvaljujoč edinstvenemu geniju Schenkerja, tako v smislu izjemne glasbene nadarjenosti, kot pretanjenega občutka za formatiranje kompozicij!

Kitarski as in legenda se je tako odločil, da na novo odigra, osveži in posname nekatere UFO klasike, ki jih je spisal v času prve ere delovanja z UFO. Tako je nastala zbirka imenovana “My Years With UFO”, ki bo izšla 20. 9. 2024, pri založbi earMUSIC!

Za produkcijo te zbirke prenovljenih UFO klasik se je Michael Schenker znova povezal s prekaljenim Michaelom Vossem (Lessmann/Voss, Mad Max). Schenker, ki se je k UFO priključil, ko je štel rosnih 17. let, je postal hipoma gonilna sila preobrazbe same zasedbe, ki je zahvaljujoč Schenkerjevi avtorski pronicljivosti, mdr. spisala in posnela klasike heavy rocka, kot so: Doctor Doctor, Rock Bottom in Only You Can Rock Me.

Na tej kompilaciji je Michael Schenker izbral enajst največjih UFO hitov iz opisane ere svojega sodelovanja s skupino. Glasbeniki, ki so mu v studiu pri tem pomagali, so: klaviaturist Derek Sherinian (BCC, ex-Dream Theater, solo). bobnar Brian Tichy (ex-Whitesnake, ex-The Dead Daisies, ….) in basist Barry Sparks (mdr. Ted Nugent, MSG, UFO, Dokken, Yngwie Malmsteen).

Schenker je k temu dodal pravi cvetober zvezdniških imen rocka in metala! Na kompilaciji se kot posebni gostje pojavljajo: Axl Rose, Slash, Kai Hansen, Roger Glover, Joey Tempest, Biff Byford, Jeff Scott Soto, John Norum, Dee Snider, Joel Hoekstra, Joe Lynn Turner, Carmine Appice, Adrian Vandenberg, Michael Voss, Stephen Pearcy in Erik Grönwall.

To še ni vse! Ta zbirka je prvi del porajajoče se trilogije v zvezi s čimer je Schenker sklenil posebno pogodbo z založbo earMUSIC za izid treh albumov. Naslednji dve zbirki sta najavljeni za leti 2025 in 2026!

Spodaj je na voljo prvi single ene izmed teh UFO klasik. To je Mother Mary! V osveženi Schenkerjevi verziji sodelujeta kot posebna gosta Slash (kitara) in vokalist Erik Grönwall (ex-Skid Row, ex-H.E.A.T.)!

Zbirko “My Years With UFO” lahko že prednaročite.

Seznam skladb na “My Years With UFO” je sledeč:
1. Natural Thing (Feat. Dee Snider + Joel Hoekstra)
2. Only You Can Rock Me (Feat. Joey Tempest + Roger Glover)
3. Doctor Doctor (Feat. Joe Lynn Turner + Carmine Appice)
4. Mother Mary (Feat. Slash + Erik Grönwall)
5. This Kids (Feat. Biff Byford)
6. Love to Love (Feat. Axl Rose)
7. Lights Out (Feat. Jeff Scott Soto + John Norum)
8. Rock Bottom (Feat. Kai Hansen)
9. Too Hot Too Handle (Feat. Joe Lynn Turner, Adrian Vandenberg, + Carmen Appice)
10. Let It Roll (Feat. Michael Voss)
11. Shoot Shoot (Feat. Stephen Pearcy)

Na fotografiji: Michael Schenker med nastopom Michael Schenker Fest, 11. 7. 2019 v sklopu nemškega festivala Bang Your Head!!! (RockLine fotoarhiv 2006-2024, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega festivalskega dne lahko preberete TUKAJ.


Michael Schenker – “My Years With UFO” (earMUSIC, 2024)
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki