Saxon predstavljajo video in single “Madame Guillotine”

foto: Aleš Podbrežnik 2015
0 75

Saxon, neuničljivi N.W.O.B.H.M. veterani, so svoj novi in skupno 24. studijski album “Hell, Fire And Damnation” 19. 1. 2024. Album je izšel pri založbi Silver Lining Music.

Spodaj lahko prisluhnete tretjemu singlu (opremljen je tudi z videom) za skladbo Madame Guillotine, ki izhaja iz najnovejšega studijskega albuma. Saxon so novi album najavili s prvim singlom za naslovno skladbo albuma “Hell, Fire And Damnation”, ki mu je sledil There’s Something In Roswell. Oba singla spremljata glasbena videa.

Album “Hell, Fire And Damnation” sta producirala Andy Sneap in Biff Byford. Zaključni miks in mastering je opravi Andy Sneap.

Za snemanje vokalov je poskrbel Biffov sin Seb Byford v studiu Big Silver Barn (York, Velika Britanija), bobne je posnel Jacky Lehmann nemškem studiu Lampes Posthotel Old Cinema Restaurant Der Krug, kitare so bile posnete prav tako v britanskem Yorku (studio Big Silver Barn).

Kot verjetno veste tudi že sami, se Saxon, kot posebni gostje nove Judas Priest turneje odpravljajo v marcu na novo evropsko turnejo. Turneja z nazivom “Hell, Fire And Damnation World Tour (Part 1)” se bo začela v Veliki Britaniji, se mdr. Sloveniji najbliže ustavila 1. 4. 2024 na Dunaju in sklenila 8. 4. 2024 v Franciji. Tudi v letošnjem juniju in juliju bodo Saxon zaigrali na izbranih nastopih. Zaenkrat so potrjeni termini za Španijo (trije sredi junija) in Nemčijo (v juliju). Na marčevski in aprilskih terminih bodo za uvod ogrevali obiskovalce koncertnih prizorišč legendarni Uriah Heep, ki so svoj komercialni vrhunec doživeli še v času, ko ni bilo ne duha ne sluha o Saxon in so se Judas Priest nahajali v zgodnjih zametkih.

Za več informacij v zvezi s prihajajočimi Saxon koncerti se obrnite tudi na: https://www.saxon747.com/

Album “Hell, Fire And Damnation” lahko naročite.

Saxon so novi album posneli v sledeči postavi:
Biff Byford – vokal
Doug Scarratt – kitara
Brian Tatler (Diamond Head) – kitara
Nibbs Carter – bas kitara
Nigel Glockler – bobni

Na fotografiji: Biff Byford med nastopom Saxon, 21. 7. 2015, v sklopu festivala Metaldays (Tolmin Slovenija) – RockLine fotoarhiv 2006-2024, vse pravice pridržane. Celotno RockLine recenzijo tega dne festivala lahko preberete TUKAJ!


Saxon – “Hell, Fire And Damnation” (Silver Lining Music, 2024)
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki