Saxon so sprejeli v svoje vrste novega koncertnega kitarista!

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2017
0 134

Saxon, britanske heavy metal starešine, so v svoje vrste sprejeli novega koncertnega kitarista. Potem, ko je 10. 3. 2023 odjeknila vest, ki je nemalo šokirala dolgoletne privržence skupine, da se od vseh koncertnih aktivnosti vezanih na Saxon od skupine za vedno poslavlja eden od dveh originalnih članov današnje Saxon postave, to je kitarist Paul Quinn, so se Saxon odločili izbrati človeka, ki bo pri Saxon v prihodnje opravljal njegovo koncertno vlogo.

Dame in gospodje, to ni nihče drugi, kot njihov generacijski vrstnik, Brian Tatler, sicer znameniti kitarist kultnih britanskih N.W.O.B.H.M. metalcev Diamond Head, ki bo s Saxon tako krenil v letošnjem juliju na turnejo.

Biff Byford, vodja in vokalist skupine je dejanje pospremil v svojem pompoznem slogu: “Pozdravlojamo našega dobrega prijatelja Briana Tatlerja na krovu bojne ladje Saxon na naših prihodnjih koncertnih avanturah po svetu…. Naj se zgodi!!”

Brian se je tako pridružil štirim Saxon kolegom, ki so: kitarist Doug Scarratt, basist Nibbs Carter, bobnar Nigel Glockler in vokalist Biff Byford, svoj prvi koncert pa bo s Saxon odigral 7. 7. 2023 v grških Atenah. Tatler seveda ostaja še naprej član Diamond Head, kar je nekako samoumeven pogoj, saj brez Tatlerja pač ni Diamond Head.

Saxon bodo na svoji poletni turneji po Evropi obiskali sledeča festivalska prizorišča:
petek, 7. 7. 2023 – Grčija, Atene – Rockwave Festival
ponedeljek, 10. 7. 2023 – Švedska, Knislinge – Time To Rock Festival
četrtek, 13. 7. 2023 – Nemčija, Balingen – Bang Your Head Festival
sobota, 22. 7. 2023 – Italija, Cremona – Luppolo In Rock Festival
sobota, 29. 7. 2023 – Nemčija, Pyras – Classic Rock Night Festival
sobota, 5. 8. 2023 – Švedska, Rejmyre – Skogsrojet Festival
sobota, 12. 8. 2023 – Danska, Horsens – Jailbreak Festival

Saxon so 24. 3. 2023, pri založbi Silver Lining Music, izdali drugo kompilacijo predelav izvajalcev imenovano “More Inspirations” (RockLine recenzija), ki so s svojim likom in delom navdihovali skupino skozi leta delovanja, pa tudi še v času najstniških let članov skupine, ko še ni bilo govora o Saxon.

Na fotografiji: Kitarist in vodja skupine Brian Tatler med nastopom Diamond Head 15. 7. 2017 v sklopu nemškega festivala Bang Your Head!!! (RockLine fotoarhiv 2006-2023, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega festivalskega dne lahko preberete TUKAJ.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki