Scald predstavljajo video in single “ALU (My Protection)”

Scald 2024 (via Facebook)
0 36

Scald, ruski epic doom metalci iz mesta Yarsoslavl (Ярослáвль), bodo 26. 7. 2024 pri založbi High Roller Records izdali nov studijski album “Ancient Doom Metal”.

Spodaj je na voljo prvi single za skladbo ALU (My Protection), ki ga spremlja tudi uradni glasbeni video.

Album “Ancient Doom Metal” bo dosegljiv v vseh bistvenih formatih in varietetah. Lahko ga že prednaročite.

Scald je v drugi polovici leta 1993 ustanovil basist Velignor. Leto dni kasneje je izšel demo posnetek “Notrth Winds”, prvi album “Will Of Gods Is A Great Power”, pa je temu sledil leta 1997. Prvenec, ki je izšel le na kaseti, je izdala založba MetalAgen, ki je veljala za eno največjih ruskih založb v tistem času. Prvenec jim je prinesel v podzemni sferi mednarodnega doom metala kultni status. V tem času se je smrtno ponesrečil karizmatični vokalist skupine Agyl (umrl je v 6. 9. 1997 v nesreči z vlakom), skupina pa je posledično prenehala z delovanjem.

24. let kasneje, točneje leta 2021 so pri založbi High Roller Records izdali album znova, le pod blago ‘dovršenim’ naslovom “Will Of The Gods Is Great Power”. To je posledično dvignilo na noge cele bataljone novih privržencev, zanimanje za skupino pa je znova skokovito naraslo. Po enkratnem nastopu skupine na festivalu Hammer Of Doom, je izšel sedem-inčni single festival in 2019 »There Flies Our Wail!«, za kar je poskrbela založba High Roller Records leta 2021.

Scald se torej vračajo z novim albumom “Ancient Doom Metal”, ki ga je skupina ustvarjala med letom 2021 in 2024. Album je bil posnet s strani originalnih štirih članov skupine, to so: Velingor (bas kitara, originalno ime Vladimir Varyag), Harald (kitara), Karry (kitara), Ottar (bobni in tolkala), na poziciji vodilnega vokala pa je s skupino sodeloval Felipe Plaza Kutzbach (znan po svojem sodelovanju v skupinah Procession in Capilla Ardiente). Felipe je prispeval glavnino besedil na novi album, pri čemer se je navdihoval nad izročilom starodavnih ugrofinskih, skandinavskih in slovanskih legend in pripovedk.

Naslovnico za album je prispeval Andrey Andreev.

Seznam skladb na albumu “Ancient Doom Metal” je sledeč:
1. Ancient Doom Metal
2. Young God Resurrected
3. The Master of the Lake
4. Far Northern Corner
5. ALU (My Protection)
6. The Liberating Spells of Fire
7. The Enemy Among Us – ekskluzivna dodatna skladba (samo formata CD in kaseta)

Več o Scald:
Facebook
Instagram
Bandcamp


Scald – “Ancient Doom Metal” (High Roller Records, 2024)
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki