Scorpions s posebnim ponatisom singla “Wind Of Change”!

0 116

Scorpions, nemški hard rock velikani, bodo proslavili 30. obletnico izida njihovega megauspešnega hita Wind Of Change s posebno, razširjeno ‘deluxe’ izdajo!

Skladba Wind of Change je bila napisana leta 1989 in se takoj ob izidu leta 1991 – to je bilo v času, ko je malo prej padel berlinski zid, prebila na prvo mesto evropskih glasbenih lestvic.

Single bo doživel ob 30. obletnici ponatis v razširjeni verziji in posebnem zaboju, ki se bo imenoval “Wind Of Change: The Iconic Song”. Izšel bo 3. 10. 2020, v njem pa bosta CD in dvanajstinčni vinil s kar petimi različnimi verzijami te skladbe, pri čemer ni izostala niti vključitev doslej neizdanerga demo posnetka s pevcem Klausom Meinejem.

V zaboj bo dodana posebna knjižica v trdi vezavi. Obsegala bo 84 strani in bo obilno založena z doslej še neobjavljenim garnizonom najrazličnejših fotografij. To ni vse. V zaboj bo dodan košček berlinskega zidu na katerem bo odtisnjena rdeča zvezda in grafit z naslovom hita.

Skladba Wind Of Change je bila navdahnjena nad dogodkom, ki se je odvil med nastopom skupine v Moskvi, na festivalu leta 1989. Pevec Klaus Meine se v zvezi s tem spominja: “Ko smo stopili na oder Leninovega stadiona in odprli koncert s skladbo Blackout, so vsi vojaki rdeče armade, ki so stali pred odrom v funkciji varnostnikov, odvrgli svoje kape in slekli jakne. se obrnili proti nam in se zlili s publiko.”

“Svet se je spreminjal naravnost pred našimi očmi. Bilo je neverjetno.”

Meine dodaja: “V času Covid-19 pandemije, ko se vrstijo najbolj nore teorije zarote in času, ki postavlja za nas mnogo težkih preizkušenj, prinaša Wind Of Change objem starega dobrega prijatelja iz časov ko je izgledalo da se nam je izpolnil up o svetovnem miru. Sanje o miru živijo s to skladbo dalje.”

“Wind Of Change: The Iconic Song” bo količinsko omejena na 2020 kopij, vsaka bo nosila svojo serijsko številko. Svojo kopijo lahko že kupite v prednaročilu.

Na fotografiji: Scorpions med nastopom 1. 8. 2014, v sklopu festivala See Rock, v kraju Schwarzlsee pri avstrijskem Grazu (RockLine fotoarhiv 2006-2020, vse pravice pridržane).


Scorpions – “Wind of Change” (uradni video)
Wind Of Change: The Iconic Song
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki