Sence z mini EPjem in videom “Denar mu je bog”

foto: Mateja Mirt 2022
0 117

Poezija Srečka Kosovela in Boruta Gombača v rock obleki

Mini EP s tremi skladbami: ‘Denar mu je bog’, ‘Ne razumem’ in ‘Postelje dežja’

Sence so band dveh stičišč: glasbeno so se našli v mešanju rocka in popa, besedilno pa plujejo med avtorskimi teksti in poezijo naših največjih klasikov in sodobnih avtorjev. Srečko Kosovel, Josip Murn, Miran Jarc in Borut Gombač so tisti poeti, katerih pisana beseda je navdih za glasbeno podlago, ki so jo njihovim poezijam nadeli Sence. In nastali so zanimivi rock komadi.
 
Ker Sence niso navaden rock band, tudi ne bodo izdali, kot je v navadi, radijskega singla – izdali bodo kar tri, v obliki mini EP-jaPrva in nosilna pesem EP-ja, ki ga danes pošiljajo v svet, je ‘Denar mu je bog’ Srečka Kosovela, kateri so dodali še dve Gombačevi, ‘Ne razumem’ in ‘Postelje dežja’. Ali kot je zapisal kantavtor in tekstopisec Bojan Sedmak”Hat trick paket aranžma: Kosovelova poezija, vedno aktualna, za prvo in drugo, upajmo, da ne še za tretjo svetovno vojno; vsekakor pa boljša kot vsakršna zaresna bomba ta njegova eksplozija v rokenrolu. In stereo Gombačevi verzi, žilavo nežni kot vedno, tokrat o zastekljenem površju naših vsakdanjosti in slovesih od ljubezni, ki nas edina lahko spaja v radosti. Tako kot poslušanje teh pesmi z iskrenjem glasbe Senc.” Skladba ‘Denar mu je bog’, ki so jo Sence izbrali za nosilni single je priredba Kosovelovega besedila Sebi. Zanjo so Sence skupaj z Davdom Burkom iz Greenwichfilm posneli tudi videospot, v katerem so združili live koncertne posnetke in posnetke koncerta samo za kamero.
 
Videospot za skladbo ‘Denar mu je bog’ je že na voljo za ogled:

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki