Simeon Coxe (Silver Apples) 4. 6. 1938 – 8. 9. 2020

SILVER APPLES
0 60

Simeon Coxe, ustanovitelj ameriškega elektronskega dua Silver Apples, je preminil za posledicami napredujoče pljučne fibroze. Star je bil 82 let.

Silver Apples veljajo za prelomno skupino kar se tiče prispevka k razvoju elektronske glasbe, ki je navdihnila celo glasbeno generacijo, ki je gradila na temelju, ki so ga Silver Apples postavili s svojim zvočnim avanturizmom.

Simeon Coxe je ustanovil Silver Apples skupaj z bobnarjem Dannyjem Taylorjem leta 1967, potem ko je krajši čas sodeloval z rock zasedbo The Overland Stage Electric Band. Simeon je sam sestavil prvi sintetizator in ko ga je pričel uporabljati, je elektronska glasba našla svojo materializacijo izven akademskih prostorov in glasbenih teorije.

Silver Apples so kmalu izdali dva albuma. Prvega, ki je bil istoimenski, so izdali leta 1968, drugega “Contact”, pa leto zatem. Duo je ustvaril material za tretji album, vendar se je pred njegovim izidom razšel leta 1970.

Silver Apples so se reformirali leta 1996, izdali leta 1998 kar tri albume in sicer “Beacon”, “The Garden” in “Decatur”, potem pa znova razpadli leta 1999. Danny Taylor je umrl leta 2005 died, Coxe pa je leta 2006 še enkrat reaktiviral skupino in jo spravil na odre. Silver Apples so pod njegovo taktirko izdali tako svoj zadnji album “Clinging To A Dream” leta 2016.


Silver Apples 1968 (foto: uradni arhiv skupine)
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki