Skid Row imajo novega pevca!

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2013
5 361

Skid Row so naznanili ime novega pevca. To je Erik Grönwall, nekdanji vokalist švedske rock zasedbe H.E.A.T. (Grönwall je mdr. pravkar izdal tudi prvi album z novim projektom New Horizon). Ta je na poziciji pevca pri Skid Row zamenjal ZP Thearta, ki je pred priključitvijo k Skid Row leta 2016, pel pri britanskih ‘nintendo metalcih’ Dragonforce.

Grönwall je že četrti vokalist, ki se je pojavil na čelu Skid Row, odkar pri skupini od leta 1996 ne prepeva famozni Sebastian Bach. Za Bachom je prispel k Skid Row Johnny Solinger, ki je z njimi zdržal šestnajst let, za ‘muhastim pevcem’, pa je v letu 2015 opravljal vsega osem mesecev vlogo vokalista nekdanji TNT vokalist Tony Harnell (tudi Starbreaker).

Skid Row so v zvezi s tem podali sledečo izjavo: “Za Skid Row nastopa novo obdobje. Z novim albumom, novim singlom, novo turnejo, prav tako pa smo dodali vsemu skupaj nov glas. Pozdravite Erika Grönwalla, ki je nekdaj pel pri skupini H.E.A.T. iz Švedske.”

Skid Row bodo svoj novi single The Gang’s All Here, kar je hkrati tudi naslov novega albuma napovedanega za letošnji oktober, izdali še ta teden, krajši glasbeni insert pa so že predstavili na Instagram profilu (spodaj).

Erik Grönwall je leta 2009 v starosti 21. let sodeloval na resničnostnem televizijskem šovu, pri čemer je postal zmagovalec, ko je v finalu odpel prav Skid Row klasiko 18 And Life (spodaj). Ta uspeh mu je nemudoma prinesel članstvo pri H.E.A.T.

Grönwall je bil v lanskem letu diagnoziran za akutno limfoblastično levkemijo. V zvezi s tem je leta 2021 zapisal: “Neskončno sem priviligiran in hvaležen da živim v času, ko je takšna bolezen ozdravljiva. V tem poglavju mojega življenja je bil opravljen velik napredek. Moje telo se odziva uspešno na zdravljenje, prav tako pa predstavlja vse to kar se mi je zgodilo, najtrši izziv v mojem življenju do tega dne. Zame in za mojo družino.”

Na fotografiji: Erik Grönwall med nastopom H.E.A.T. 12. 7. 2013 na Bang Your Head!!! festivalu v nemškem Balingenu (RockLine fotoarhiv 2006-2022, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega festivalskega dne lahko preberete TUKAJ.


5 Comments
 1. Dusica says

  Erik Grönwall je fantastičen s svojim močnim in prodornim vokalom, v kateri koli zasedbi je. Način, kako se je spopadal z boleznijo in jo premagal, je lahko mnogim v vzpodbudo. Glede na to, da je mlad, ga najbrž čaka še lepa kariera.

 2. Dusica says

  Erik Grőnwall je fantastičen s svojim močnim in prodornim vokalom, v kateri koli zasedbi je.
  Način, kako se je spopadal z boleznijo in jo premagal, je lahko mnogim v vzpodbudo.
  Glede na to, da je mlad, ga najbrž čaka še dolga kariera.

 3. Dusica says

  p.s. Telefon mi je nagajal, mišljen je samo en komentar. 🙂

  1. Poba says

   Super da sploh kdo komentira 😀 , zadnje čase so komentarji na medmrežju na splošno itak polni le jeze in strahu, tako da je lepo še kdaj in kje brati koga, ki še kaj o glasbi napiše. Grönwall je fenomenalen pevec, New Horizon bodo pa v kratkem zrecenzirani na RL. Upam da ta njegova akutna bolezen res ni tako resna. Je namreč zelo, zelo premlad, da bi bolehal za takšno boleznijo. 😀

   1. Dusica says

    Hvala za lep komentar. Njegov glas je res fenomenalen, spremljam ga že eno leto.
    Odkrila sem ga na RL, čeprav spremljam tudi druge vire., tako da najlepša hvala za to.

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki