SkyEye predstavljajo video in single “Railroad of Dreams”

SkyEye logo 2024 (via Facebook)
0 89

SkyEye, vzpenjajoči, neustavljivi slovenski heavymetalski hurikan in vratolomni tornado, predstavlja prvi single in video s prihajajočega novega studijskega albuma “New Horizons”, in sicer za skladbo Railroad of Dreams, ki jo lahko preverite spodaj.

Skupina razkriva ozadje nastajanja novega singla, skozenj pa je mogoče zaznati tudi sam proces snemanja novega studijskega albuma (angleški izvirnik spodaj): “Edina konstanta v življenju je sprememba. Ustvarili smo svojo ‘progo sanj’ (Railroad of Dreams), njen izvorni temelj pa sega 10. let v našo preteklost. V tem obdobju smo posneli tri studijske albume, odigrali kup koncertov po Evropi in pridobili številne privržence po svetu. Video ‘Railroad of Dreams’ prikazuje integralne člane zasedbe zadnjih desetih, ali recimo raje prvih desetih let od formacije skupine. Prvikrat doslej smo izpostavili v središče pozornosti tudi našega šestega člana, človeka ki je praviloma vselej skrit za mešalno mizo, našega producenta in inženirja zadolženega za miks. To je Grega Smola Crnkovič, ki je je z nami vse od dneva ‘nič’. V videu in še zadnjič z nami, je izpostavljen tudi naš ustanovni član in glavni pogonski motor skupine v njeni začetni eri delovanja, človek ki v svojem priimku dejansko nosi besedo ‘Sky’. To je Grega Stalowsky. To je bil mož, ki je skupini vselej nudil vseh svojih 100% energije in predanosti. Je resnični metalski bojevnik in vemo, da je bilo sprejetje njegove odločitve da izstopi iz vlaka na ‘progi sanj’, vse prej kot lahka. Gregi želimo vse najboljše v njegovih bodočih življenjskih podvigih in aktivnostih ter času, ki ga bo posvečal družini. Grega bo še naprej povezan s SkyEye družino in bo tudi v prihodnje vpet v procese komponiranja naše bodoče glasbe, saj je to človek skaljen v metalu. Sedaj pa bi vas radi vse skupaj povabili na naš vlak ‘proge sanj’.”

Izid albuma “New Horizons” je napovedan za 19. 7. 2024. Novi in skupno tretji studijski album, bo izšel pri španski založbi Reaper Entertainment.

Album “New Horizons” lahko že prednaročite.

Album “New Horizons” je produciral in miksal Grega Smola Crnkovič.

Video za single Railroad Of Dreams je režiral Max Petač. Posnet je bil v Muzeju Slovenskih železnic.

Zasedba, ki je posnela single Railroad of Dreams:
Jan Leščanec – vokal
Marko Kavčnik – kitara
Grega Stalowsky – kitara
Grega Smola Crnkovič – kitara
Primož Lovšin – bas kitara
Jurij Nograšek – bobni
Karmen Klinc – spremljevalni vokal

Znan je tudi seznam skladb na albumu “New Horizons”, ki je sledeč:
1. The Descenders
2. Fight!
3. Far beyond
4. Railroad of dreams
5. Saraswati
6. New Horizons
7. The Voice from the Silver mountain
8. Forgotten nation
9. Nightfall
10. The Emerald river
11. 1917

SkyEye postava:
Jan Leščanec – vokal
Marko Kavčnik – kitara
Urban Železnik – kitara
Primož Lovšin – bas kitara
Jurij Nograšek – bobni

Več o Sky Eye:
Facebook
Uradna spletna stran: https://www.skyeyeband.com/


SkyEye – “New Horizons” (Reaper Entertainment, 2024)
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki