Spomenik Chrisa Cornella v Seattlu oskrunili vandali!

0 86

Spomenik pokojne grunge ikone in nekdanjega Soundgarden pevca Chrisa Cornella, ki ga simbolizira bronasti kip v naravni velikosti, ki ga je ustvaril Nick Marras in stoji pred Muzejem Pop Kulture v Seattu, je postal tarča vandalizma.

Pozno ponoči, to je v četrtek 20. 8. 2020, je seattlska postaja Kiro 7 News objavila novico s serijo fotografij na katerih je razviden Cornellov kip, ki ga je nekdo pošprical z belo barvo.

Cornellova žena Vicky je v zvezi s tem podala preko socialnih omrežij izjavo: “Moji otroci in jaz smo strti ob novici, da je nekdo oskrunil Chrisov spomenik pred Muzejem Pop Kulture v Seattlu. Kip ni le umetnina, pač pa posvetilo Chrisu in njegovi edinstven glasbeni zapuščini” V zaključku izjave je dodala, da bodo spomenik obnovili in da “sovraštvo ne bo zmagalo”.

Cornella so razglasili mrtvega 18. 5. 2017 potem, ko so ga našli neodzivnega v hotelski sobi mesta Detriot. Bilo je po koncertu Soundgarden. V krvi 52-letnika, ki se je obesil, so našli visoke odmerke sedativov in drugih drog.

V letošnjem oktobru bo posnet film o zadnjih dnevih Cornellovega življenja.

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki