Steve Hackett napoveduje akustični album “Under A Mediterranean Sky”

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2013
0 61

Steve Hackett, ikonski kitarist in član zlate postave slovitih progresinvorockovskih gigantov Genesis, napoveduje izid novega akustičnega albuma z naslovom “Under A Mediterranean Sky”.

Album, ki bo dostopen v formatih CD digipak, dvojni LP + CD + knjižica in digitalno, bo izšel 22. 1. 2021 pri založbi Insideout Music.

Gre za prvi novi Hackettov akustični album, potem ko je leta 2008 izšel “Tribute”. Kot pove že njegov naslov, črpa album “Under A Mediterranean Sky” navdih iz številnih potovanj po Mediteranu, ki jih je opravil Hackett v družbi svoje žene in menedžerke Jo Hackett.

Pri skladanju in aranžiranju je Hackett intenzivno sodeloval s svojim dolgoletnim glasbenim pajdašem in članom spremljevalne ekipe, imentinim klaviaturistom Rogerjem Kingom.

“Mnogo akustičnih idej se je formiralo skozi preteklih nekaj let, zato sem začutil, da je sedaj najboljši trenutke, da ustvarim tak album,” pravi Hackett in nadaljuje: “Pravi trenutek da združim koščke spominov z mediteranskih prizorišč, ki sva jih obiskala, z glasbo, ki se poraja v svetu domišljije!”

Seznam skladb na “Under A Mediterranean Sky” je sledeč:
01. Mdina – The Walled City (Steve Hackett / Roger King)
02. Adriatic Blue (Steve Hackett)
03. Sirocco (Steve Hackett / Jo Hackett / Roger King)
04. Joie De Vivre (Steve Hackett / Jo Hackett)
05. The Memory Of Myth (Steve Hackett / Jo Hackett / Roger King
06. Scarlatti Sonata (Domenico Scarlatti)
07. Casa Del Fauno (Steve Hackett / Roger King)
08. The Dervish And The Djin (Steve Hackett / Jo Hackett / Roger King)
09. Lorato (Steve Hackett)
10. Andalusian Heart (Steve Hackett / Jo Hackett / Roger King)
11. The Call Of The Sea (Steve Hackett)

Na fotografiji: Steve Hackett med nastopom 14. 3. 2013, v italijanski Vicenzi (Teatro Comunale, Sala Maggiore – RockLine fotoarhiv 2006-2020, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega koncerta lahko preberete TUKAJ!


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki